19.03.2018

Koncertni atelje DSS: Trobilni kvintet Contrast

Društvo slovenskih skladateljev prireja v torek, 20 marca 2018, ob 19.30 v Atriju Mestnega muzeja koncert Trobilnega kvinteta Contrast, ki bo predstavil dve krstni izvedbi.

Press info

Koncertni atelje DSS: Trobilni kvintet Contrast

V torek, 20 marca 2018, bo v okviru Koncertnega ateljeja Društva slovenskih skladateljev v Atriju Mestnega muzeja v Ljubljani potekal koncert Trobilnega kvinteta Contrast, ki ga sestavljajo diplomanti Akademije za glasbo v Ljubljani: Gregor Turk (solo trobentač SNG Opera Ljubljana), Blaž Avbar (profesor na Waldorfski šoli), Jože Rošer (solo hornist Slovenske filharmonije), Žan Tkalec (pozavnist Slovenske filharmonije) in Uroš Vegelj (profesor na Glasbeni šoli Črnomelj). Člani zasedbe so se prvič zbrali leta 2012 in od takrat redno koncertirajo po Sloveniji, na  festivalih, kot so Festival Lent, Festival Ljubljana, Imago Sloveniae, Glasbena mladina Slovenije. Njihov repertoar obsega skladbe od renesanse, baroka, romantike … vse do ragtima in sodobne glasbe.

Kvintet je na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG 2013 osvojil zlato plaketo in prvo nagrado ter na mednarodnem tekmovanju Svirel 2014 postal absolutni zmagovalec v kategoriji komornih zasedb. Njihov največji uspeh je prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Jan Koetsier v Münchnu 2014, kjer so za nagrado prejeli tudi snemanje za Bavarski radio.

Trobilni kvintet Contrast
Gregor Turk – trobenta
Blaž Avbar – trobenta
Jože Rošer – rog
Žan Tkalec – pozavna
Uroš Vegelj – tuba

Program:

Darijan Božič: 3D za trobento, rog in pozavno
Anders Hillborg: BRASS QUINTET
Andrej Makor: TROMBHORN za rog in pozavno (krstna izvedba)
Pavel Mihelčič: AKULI – nanizanka za trobento, rog in pozavno (krstna izvedba)
Primož Ramovš: ELEMENTI za trobilni kvintet

Po koncertu se Trobilni kvintet Contrast odpravlja na Češko, kjer bo izvedel dva koncerta, enega tudi v Češkem glasbenem muzeju.