24.11.2016

Kontradikshn, Channel Zero, 24. november 2016

V četrtek, 24. novembra bo skupina Kontradikshn v Klubu Channel Zero predstavila prvenec z naslovom “Reframing”.

Press info

Kontradikshn

AKC Metelkova mesto, Channel Zero, Ljubljana

Kontradikshn

24. november 2016 ob 21. uri

Vstopnina: 5 EUR

Kontradikshn, posavska electro-rock mašina, ki na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo: breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum'n'bass skozi (post) punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Sozvočje, ki rado povabi na hipnotični ples tudi ljudi z malo manj plesnimi navadami.

Na presečišču rock-a in elektronike bodo Kontradikshn predstavljali svoj dolgo pričakovani prvenec “Reframing” (Bandcamp in CD - Založba: G-2A, Produkcija: Implicit Division), ki ponuja svežo, udarno in plesno eklektično zvočno zmes.

Konec oktobra je ekipa uspešno izvedla 8-dnevno klubsko turnejo po Hrvaškem, Srbiji, Makedoniji in Črni gori, kjer so jih označili kot ena izmed bolj udarnih novih regionalnih glasbenih zasedb. Lani so bili izbrani med najboljših 5 slovenskih glasbenih novitet prijavljenih na InMusicMENT-a (skupaj z Jardier, Čao Portorož, Dandelion Children in Lifecutter). So pa tudi prva slovenska glasbena skupina, ki so v Banja Luki na največjem regionalnem festivalu novih skupin Demofest, izmed 400 prijav in 30 nastopajočih zasedli 2.mesto ter so po besedah znanega beograjskega glasbenega kritika Petra Janjatovića: “Produkcijsko ena izmed bolj dodelanih novih glasbenih skupin na področju bivše Jugoslavije.”

Glede prvenca pa Jaša Lorenčič (Sigic & Odzven):

“Tole ne zveni kot trojec. Recimo, da zveni nekako tako kot solo alter didžej, ki rola, česar ne bi smel, češ da nihče ne bo razumel; lahko pa, zaradi mene, zveni kot najboljši industrial bend, ki ima končno simfonični orkester zombijev.”

“Čisto zares: kako Prodigy sreča Laibach, na poti na špil srečata The Chemical Brothers in vsi skupaj zalutajo na koncert, ki se ti zgodi po dolgem času in le enkrat; spet mladi, sveži, relevantni in dostopni.”

“Je koncept dodatnih dimenzij, črna luknja, v kateri začetni strah kmalu preplavi pristno začudenje. Alica v čudežni deželi 2.0.”