24.11.2016

Kontradikshn, Philom, Channel Zero, 24. november 2016

Posavska electro-rock mašina Kontradikshn bo v četrtek, 24. novembra predstavila svoj prvenec 'Reframing'.

Press info

Kontradikshn, Philom, Channel Zero, 24. november 2016

AKC Metelkova mesto, Channel Zero, Ljubljana

Kontradikshn, Philom, Channel Zero, 24. november 2016

24. november 2016 ob 21. uri

Vstopnica: 5 EUR

Kontradikshn, posavska electro-rock mašina, ki na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo: breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum'n'bass skozi (post) punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Sozvočje, ki rado povabi na hipnotični ples tudi ljudi z malo manj plesnimi navadami.

Na presečišču rock-a in elektronike bodo Kontradikshn predstavljali svoj dolgo pričakovani prvenec “Reframing” (Bandcamp in CD - Založba: G-2A, Produkcija: Implicit Division), ki ponuja svežo, udarno in plesno eklektično zvočno zmes.

Konec oktobra je ekipa uspešno izvedla 8-dnevno klubsko turnejo po Hrvaškem, Srbiji, Makedoniji in Črni gori, kjer so jih označili kot ena izmed bolj udarnih novih regionalnih glasbenih zasedb. Lani so bili izbrani med najboljših 5 slovenskih glasbenih novitet prijavljenih na InMusicMENT-a (skupaj z Jardier, Čao Portorož, Dandelion Children in Lifecutter). So pa tudi prva slovenska glasbena skupina, ki so v Banja Luki na največjem regionalnem festivalu novih skupin Demofest, izmed 400 prijav in 30 nastopajočih zasedli 2.mesto ter so po besedah znanega beograjskega glasbenega kritika Petra Janjatovića: “Produkcijsko ena izmed bolj dodelanih novih glasbenih skupin na področju bivše Jugoslavije.”

Glede prvenca pa Jaša Lorenčič (Sigic & Odzven):

Tole ne zveni kot trojec. Recimo, da zveni nekako tako kot solo alter didžej, ki rola, česar ne bi smel, češ da nihče ne bo razumel; lahko pa, zaradi mene, zveni kot najboljši industrial bend, ki ima končno simfonični orkester zombijev.”

“Čisto zares: kako Prodigy sreča Laibach, na poti na špil srečata The Chemical Brothers in vsi skupaj zalutajo na koncert, ki se ti zgodi po dolgem času in le enkrat; spet mladi, sveži, relevantni in dostopni
.”

“Je koncept dodatnih dimenzij, črna luknja, v kateri začetni strah kmalu preplavi pristno začudenje. Alica v čudežni deželi 2.0.”

Vzporednico njihovega stila bi lahko potegnili z izvajalci vse od The Prodigy, The Chemical Brothers, Nine Inch Nails, Laibach pa tja do Soft Moon, The Knife, Chrome, Medicine…

Kot gostje bodo nastopili PHILOM - underground pop.

Za afterparty pred after afterparty-jem bosta poskrbela lokalna tehnobrusača Ben & Jack B2B.

Več o koncertu