04.06.2018

Kosovelovci zlati v Tuhlju

Moški pevski zbor Srečko Kosovel se je v soboto, 2. junija, udeležil 9. mednarodnega tekmovanja pevskih zborov Zlatna lipa v Tuhlju (HR) in prejel zlato priznanje.

SIGIC

Kosovelovci zlati v Tuhlju
Foto: Osebni arhiv Andrej Makor

Na tekmovanju, na katerem je nastopilo 26 zborov iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, so se Ajdovci odlično odrezali, saj so dosegli 92,33 točk, 4. mesto med vsemi nastopajočimi sestavi, v kategoriji moških zborov pa so bili absolutni zmagovalci.

Zborovodja Andrej Makor je za tekmovanje izbral dve skladbi iz obdobja romantike, in sicer Der Abendhimmel Antona Brucknerja in Beati mortui Felixa Mendelssohna Bartholdyja, in dve skladbi slovenskih avtorjev, in sicer Pirno napojnico Ambroža Čopija in Nos Hrabroslava Volariča.

Takoj po razglasitvi rezultatov je dirigent Andrej Makor povedal, da je nad uspehom zbora nadvse zadovoljen. Rezultat je nad pričakovanji, saj je vodenje zbora prevzel šele septembra 2017. Fantje se domov vračajo z zlatim priznanjem in seveda z novim elanom in načrti za bodoče.

Po zelo uspešni organizaciji in množičnem obisku Pomladnega festivala petja, ki je bil 12. in 13. maja v Vipavskem križu in v Logu, se uspehi Moškega pevskega zbora Srečko Kosovel kar vrstijo in stopnjujejo. Prisluhnete jim lahko v soboto, 16. junija, v Selu na prireditvi Pod modrim nebom, in na zaključnem koncertu, ki bo v ponedeljek, 25. junija, v Ajdovščini.