17.03.2023

OPOMNIK! Kulturni bazar 2023 - prijave do 24. marca

31. marca bo v Cankarjevem domu Kulturni bazar, največje strokovno usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje pri nas.

Press info

Kulturni bazar 2023

Kulturni bazar 2023 vključuje skoraj petdeset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki so namenjeni strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …).Na spletni strani Kulturnega bazarja sta objavljena program strokovnega usposabljanja 23 in e-prijavnica.

Razstavni prostori kulturnih ustanov bodo v Veliki sprejemni dvorani, 1. preddverje pa bo namenjeno medresorskim razstavnim prostorom, partnerjem Kulturnega bazarja in razstavi Živimo prostor! Kulturne ustanove se tudi letos predstavljamo po področjih.  

Z glasbenega področja izpostavljamo: 

Koncert: Prebujanja, glasba za zveneče kamne in trobento 
KDAJ? 31. marec od 18.00 do 18.45 
KJE? Linhartova dvorana 
KDO? Glasba: Tilen Slakan, besedilo: Jakob Barbo, kamnita glasbila: Matevž Bajde, Franci Krevh (SToP Slovenski tolkalni projekt), trobenta: Franc Kosem 

Prebujanja za trobento, recitatorja in zveneče kamne je večstavčna skladba, zasnovana na štirih medsebojno povezanih pesmih mladega pesnika Jakoba Barba, ki o svojih pesmih pravi: »Na začetku tega na štiri dele razdeljenega dela je predstavljen svet mrtve narave, ki brez interpretacije živega komaj kaj več kot obstaja. Čeprav sama po sebi živega ne zaznava, služi kot stimulans človeških občutkov in odnosov, v primeru te konkretne pesmi ljubezni.« 

Komentirani koncert: Sodobna klasična glasba za harfo in elektroniko KDAJ? 31. marec od 15.00 do 16.00 
KJE? Dvorana Duše Počkaj KDO? Urška Rihteršič in Mauricio Valdés San Emeterio 

Kaj pomeni pojem »sodobna klasična glasba«? Kakšna sta mesto in vloga klasičnoglasbene produkcije v sodobni družbi? Kako z njo spoznavati najmlajše in malo starejše poslušalce in zakaj je to pomembno? Komentirani koncert, ki je bil zasnovan z mislijo na zgoraj zastavljena vprašanja, bo predstavil novejše skladbe za harfo in elektroniko, med njimi tudi delo, napisano posebej za to priložnost. 

Vabljeni tudi, da sledite novi FB strani Kulturnega bazarja.: Kulturni bazar | Ljubljana | Facebook