19.11.2020

KuZle ob 40-letnici z vinilko Naredte revolucijo (za) KuZle (gre) pozivajo k revoluciji

Pisalo se je leto 1980, ko so se KuZle v postavi Bojan Lapanja (vokal), Dare Kaurič (kitara, vokal), Dušan Moravec (bas, vokal) in Iztok Turk (bobni) prvič snele z vajeti in začele svoj udarni glasbeni pohod po slovenskih odrih. Čeprav so z njim zaključile že dve leti kasneje, pa so njihova sporočila še vedno zelo aktualna. Ob svoji 40-letnici so se jih odločile prepustiti mlajšim rodovom.

Press info

Naredte revolucijo (za) KuZle (gre)

"Ob 30 obletnici banda smo originalni člani KuZl na novo posneli dva ducata komadov in jih potegnili iz verjetne pozabe. Plošča se imenuje Še pomnite KuZle, tovariši in takrat smo si rekli, da je to zadnja stvar, ki jo bomo posneli. Ampak "nikoli ne reci nikoli" in bolj, ko se je bližala 40 obletnica banda, bolj smo se poigravali z idejo, da skozi neke nove glasove in inštrumente komadom vdihnemo novo življenje, novo energijo. Padla je ideja, da bi naše pesmi ponudili aktualnim izvajalcem, jih tako prestavili v sedanjost in njihovo sporočilo širili še naprej. Kar se je začelo kot zajebancija ob pivu, je zdaj postala čisto prava plošča," razkrivajo Kuzle. Z izzivom so se spoprijeli Noctiferia, Alo!Stari, Dubioza Kolektiv, Pigs Parlament, EightBomb, Grega Skočir & Zoran Čalić, Zmelkoow, Okustični, Nick Kay, Banditi, Koala Voice, Jure Lesar, Shaun Banks, Clockwork Psycho ter Haris Pilton feat. Buni KuZla.

Plošča Naredte revolucijo (za) KuZle (gre) bi sicer morala luč sveta ugledati že junija, vendar se je zaradi vsesplošne morbidne situacije izid zavlekel, kar je na koncu prineslo še nekaj dodatnih izvajalcev. "Za dodaten poriv in izbiro je zaslužen tudi Andrej Karoli (oziroma Val 202), ki je predlagal izvajalce, ki so še dodatno nadgradili projekt. Od začetnih planiranih 10 skladb je zdaj na albumu 15 skladb zelo različnih izvajalcev oziroma stilov (od old skul panka do ska panka, duba, rockabillya, electra, pschobillya, metala in alter popa). Priredbe so presegla naša pričakovanja. Punk komadi z začetka 80ih so vsekakor prestali test časa! Vsi povabljeni so se z veseljem odzvali in če bi vinilna plošča prenesla daljšo minutažo, bi zagotovo imeli še nekaj izvajalcev več. Upamo, da bo vsem našim sledilcem in prijateljem plošča všeč in da na njej ne bodo iskali samo zvoka iz preteklosti, ampak se bodo - tako, kot mi - z užitkom prepustili zvoku novih generacij. Ker prav to nam je bilo vedno glavno gonilo v ustvarjanju glasbe - prepustiti se novim tokovom, sprejemati nove stvari,“ poudarjajo KuZle. Album bo izšel 4. decembra na vinilu v ročno oštevilčeni nakladi in s priloženo pretočno kodo.

Vsebina albuma Naredte revolucijo (za) KuZle (gre)

stran A:

Smej se – Noctiferia

Poljubi me – Alo!Stari

Vahid – Dubioza Kolektiv

Na cesti – Pigs Parlament

Naredte revolucijo – EightBomb

Igor Silni – Grega Skočir & Zoran Čalić

Skrivnosti mladih src – Zmelkoow

Moja mama – Okustični

stran B :

Prazna generacija – Nick Kay

Reka Postojna Lublana – Banditi

Ostan idiot – Koala Voice

Superlim – Jure Lesar

Ti si zvezda – Shaun Banks

Vse je isto – Clockwork Psycho

Vse je u redu – Haris Pilton feat. Buni KuZla

Naredte revolucijo (za) KuZle (gre)