26.08.2016

Maček Muri in muca Maca, Pliš, Ipavčev kulturni center, 26. avgust in 4. sempember 2016

Ipavčev kulturni center Šentjur v sklopu Šentjurskega poletja vabi na koncerta Nece Falk in skupine Pliš.

Press info

Neca Falk, Pliš

Ipavčevega kulturnega centra Šentjur

Neca Falk, Pliš

26. avgust 2016
4. september 2016

Petek, 26. avgusta 2016 ob 18.00 uri
Maček Muri in muca Maca
Pesmi: Kajetan Kovič, glasba Jerko Novak
Nastopajo: Neca Falk, vokal; Jerko Novak, kitara; Miro Novak, kitara

Za pesniško glasbeni projek Maček Muri in muca Maca je pravzaprav težko napisati kaj novega: v tridesetih letih njegovega življenja so bili uporabljeni že vsi presežniki.

Jure Longyka: "In kdo je za legendo zaslužen? Nedvomno najbolj njegov avtor Kajetan Kovič. Takoj za njim pa sta avtor glasbe Jerko Novak in pevka Neca Falk….Ko je Maček Muri leta 1984 zaživel v glasbi, se je neizbrisno zasidral v našo skupno podzavest. Brez tega danes ne bi bil tam, kjer je. In brez glasovne interpretacije Nece Falk, ki je enako dobro delo opravila tudi na predhodnici Zlati ladji (1978) ter nadaljevanju Mačji sejem (1991), si ga niti predstavljati ne moremo. Nihče ne poje bolje rokenrola za otroke kot Neca Falk."

Tone Stojko: "Maček Muri in muca Maca ni neka zaprašena legenda, ki se je moramo spomniti  vsakih pet let. Projekt je živ in enako dober danes kot je bil pred tridesetimi leti. Vsako leto prodamo od tisoč petsto do dva tisoč zgoščenk, kar ne uspe nobenemu slovenskemu glasbenemu projektu. Res je enkraten, genialen po pesniški, glasbeni in pevski plati. Legenda, ki ohranja svojo mladostno energijo."

Vstopnina: odrasli - 9 EUR, otroci od 5. do 12. leta - 6 EUR, pomožno sedišče - 5 EUR, otroci do 5. leta zastonj - če sedijo staršem na kolenih

Nedelja, 4. september 2016 ob 19.00 uri
Koncert skupine Pliš je posebno doživetje kvalitetne glasbe in besedil. Koncert vključuje nastop gosta raperja Murata, ki s posebnimi vložki popestri prireditev.

Vstopnina: predprodaja - 5 EUR, na dan dogodka - 8 EUR