23.06.2017

MareziJazz – največji srednjeevropski festival big bandov

V organizaciji Marežganskega mladinskega društva se bo 30.
junija in 1. julija odvil že 13. festival MareziJazz, največji festival big bandov Srednje Evrope.

Press info

MareziJazz

Prvotno poslanstvo - širiti big bandovsko in jazz kulturo - je festival MareziJazz že davno prerasel. Postal je nepogrešljiv del jazz scene, tako za poslušalce, kakor za glasbenike. Na letošnjem MareziJazzu bo nastopilo trinajst zasedb, med njimi dvoji gostje iz Italije, eni iz Češke in, prvič v zgodovini festivala, tudi gostje iz Slovaške.

Organizatorji v Marezige privabljajo vrhunske izvajalce, že vrsto let spodbujajo ustvarjalnost in izvajanje avtorskih skladb, na odru  zbližujejo glasbenike z vse Evrope, ustvarjajo priložnosti za izmenjavo glasbenih izkušenj in skrbijo, da se big bandovska glasba ohranja, širi in razvija.

Petek, 30. junija 2017
Big Band Medicinske Fakultete
Jazz Punt Big Band
Big Band Zagorje
Big Band Vrhnika
Roveri Big Band (IT)
Big Band Cerknica – BBC
after: Sunglasses Band

Sobota, 1. julija 2017
LesAmis, Prague JJ Conservatory Jazz Orchestra (CZ)
Swingless Jazz Ensemble (SK)
Big Band Theory (IT)
Chili Brass Band
after: Pavel Kavec in OKO

Tudi letos se bo v sklopu MareziJazza odvijal jazz seminar Zgrabi zvok. Namenjen je vsem ljubiteljskim in profesionalnim glasbenikom, ki bi svoje glasbeno znanje na področju jazza in improvizacije radi izpopolnili na dvodnevni delavnici z vrhunskimi mentorji: Denis Beganović Kiki, pozavna; Matej Hotko, bas kitara; David Jarh, trobenta; Jani Moder, kitara; Gašper Peršl, bobni; Črt Pšeničnik, kubanska tolkala; Jaka Pucihar, klavir; Lina Rahne, petje; Lovro Ravbar, saksofon.

Obisk obeh večerov je brezplačen, festival si lahko ogledate tudi preko neposrednega prenosa v živo na spletni strani organizatorja www.marezijazz.si.