05.05.2022

Max klub jazz festival 2021 (nadomestni koncerti)

Na treh četrtkovih večerih v maju bodo v velenjskem Max klubu potekali nadomestni koncerti za abonente Max klub jazz festivala 2021.

Press info

Max klub jazz festival 2021

Četrtek, 5. maj 2022 ob 20.30, Max klub - Velenje
Moder & Matošič & Bertoncelj trio: Soul Treasure

Zasedba: Jani Moder, kitara, efekti; Nikola Matošič, kontrabas; Gašper Bertoncelj, bobni

Mednarodno priznani in izkušeni glasbeniki so združeni v konstalaciji, ki temelji na melodiji in ritmu, kot odsev človeške prvinskosti. Glasba kot živa in spreminjajoča se kreativnost brez predsodkov, kjer ima vsak član enakovredno besedo v glasbenem dialogu.

Četrtek, 12. maj 2022 ob 20.30, Max klub - Velenje
Patricija Škof: Birds of Unknown

Tako imenovane ptice so tri - vokalistka Patricija Škof, saksofonist Tibor Pernarčič in kitarist Tilen Beigot. Začetnemu duetu Patricije in Tilna se je v začetku leta 2020 pridružil Tibor. Premierno se je zasedba predstavila v RTV (Radiotelevizija Slovenija) radijski oddaji Prva Vrsta in na glasbeni kompilaciji Stereo Isolation festivala Jazz'ma Mlade s skladbo »To find a Place«. Do sedaj so nastopili na poletnih glasbenih festivalih kot so Jazzinty, Jazz ma' mlade, Imago, Zvončki in trobentice (Cankarjev dom), Festival Lent, Rokovo poletje, Letni Oder Ruše, Art kamp ... Bili so tudi eni izmed šestih izbranih zasedb Klubskega Maratona 2021, ki ga organizira Radio Študent, za leto 2022 pa načrtujejo izid debitantskega albuma.

Zasedba se žanrsko ne želi omejevati, kot je že razvidno v imenu, vendar je njihov glavni navdih za ustvarjanje jazz, avantgard, etno in soul. Birds of unknown orisuje svobodo v glasbenem ustvarjanju in združujejo tako avtorsko glasbo kot tudi priredbe. Njihov skupni cilj je predvsem najti svoj izraz, povedati svojo zgodbo.

Četrtek, 19. maj 2022 ob 20.30, Max klub - Velenje
“Re:Union” Trio

Zasedba: Anže Vrabec, klavir; Miha Koren, kontrabas; David Morgan - bobni