24.04.2019

Mednarodni dan jazza

Imago Sloveniae se že tretje leto zapored pridružuje obeleževanju mednarodnega dneva jazza v Sloveniji. Pester koncertni program, pripravljen za to priložnost, bo v sodelovanju z UNESCO mladinsko platformo Društva za Združene narode za Slovenijo, pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO letos potekal v Ljubljani, Idriji, Veliki Polani in Tolminu, in sicer 26., 28., 29. in 30. aprila.

Press info

Mednarodni dan jazza

30. april je bil na generalni skupščini UNESCA leta 2011 na pobudo legendarnega jazzovskega skladatelja Herbieja Hancocka priznan kot mednarodni dan jazza, leta 2012 pa ga je na svoj koledar dodala še Organizacija združenih narodov. Danes ga obeležujejo v več kot 190 državah. UNESCO prepoznava jazz glasbo kot sredstvo svobode izražanja in dialoga med kulturami, kot sinonim za spoštovanje človekovih pravic ter dostojanstvo žensk in moških, ne glede na njihovo poreklo.

Petek, 26.  april 2019

Idrija, Topilnica Hg ob 20. uri
Nina Strnad trio

Velika Polana, Domačija pisatelja Miška Kranjca ob 19. uri (*v primeru dežja v kulturni dvorani stavbe Občine Velika Polana)
Jadranka Juras jazz kvintet

Tolmin, Bar Kovačija ob 19. uri
Jazz Punt Big Band
Matija Mlakar, dirigent

Feedback

Nedelja, 28. april 2019

Ljubljana, Stari trg ob 20. uri (*v primeru dežja v Mestnem muzeju Ljubljana)
Acamar Quartet

Ponedeljek, 29. april 2019

Ljubljana, Stari trg ob 20. uri (*v primeru dežja v Mestnem muzeju Ljubljana)
Rok Zalokar kvartet

Torek, 30. april 2019

Ljubljana, Stari trg ob 20. uri (*v primeru dežja v Mestnem muzeju Ljubljana)
Jadranka Juras jazz kvintet