27.02.2023

Mednarodno izobraževanje YES - Young Europe Sings

Do 31. marca so odprte prijave za samospevske due (pevec-pianist, 18-30 let) za udeležbo na  mednarodnem izobraževanju YES - Young Europe Sings, ki bo potekalo v Sloveniji, Franciji in Nemčiji.

Press info

Mednarodno izobraževanje YES - Young Europe Sings

Trem izbranim duom iz vsake države bodo kriti potni stroški, nastanitev, hrana in šolnina za izobraževalne module v vseh treh državah. Bogat program bo poleg interpretacije samospevske zakladnice zajemal tudi karierni menedžment, trening veščin javnega nastopanja, poslovni kanvas, francosko in nemško izgovorjavo, vlogo in družbeno odgovornost umetnika in umetnosti ter drugo. Mentorji bodo mednarodno priznani pevci, pianisti, dramski igralci, strokovnjaki in trenerji. Udeleženci bodo s pridobljenimi znanji in veščinami ob zaključku projekta tudi sami organizirali koncert, za kar bodo prejeli dodatna finančna sredstva in pomoč YES organizatorjev.

K aktivni udeležbi se lahko prijavijo dijaki, študenti ter pevci in pianisti z drugim statusom, ki so rezidenti Slovenije, Nemčije ali Francije in so stari 18-30 let.

Na avdicijo bo povabljenih do 10 duov v eni državi. Ti se bodo z izborom samospevov pred strokovno žirijo predstavili med 20. in 23. aprilom 2023.

Trije izbrani dui se bodo udeležili izobraževanja na treh modulih (21. - 27. avgusta 2023 v Slovenj Gradcu, januarja 2024 v Görlitzu in avgusta 2024 v Poitiersu). 

Po izboru na avdiciji posamezni kandidat svoje sodelovanje potrdi s plačilom 150 eur za stroške administracije in prijave v roku 14. dni in s podpisom pogodbe z zavodom PerArtem. Kandidati sodelujejo v vseh izobraževalnih modulih cel čas (sodelovanje na le enem ali dveh modulih ni mogoče, kasnejše prihajanje in zgodnejše odhajanje ni možno). Vsak modul obsega 5 izobraževalnih dni ter dodaten dan in pol za potovanje.

Več o YES programu, prijavnico in splošne pogoje najdete na https://www.youngeuropesings.eu/

Mednarodno izobraževanje organizirajo Kulturno umetniški zavod PerArtem, Slovenija, Atelier Misuk, Francija in Ars Augusta e. V., Nemčija s podporo programa Erasmus+, sofinanciranjem Evropske Unije in s pomočjo lokalne skupnosti Slovenj Gradec.