14.11.2016

Znana prva imena festivala MENT Ljubljana 2017

Tretje leto zapored se bo v prvih dneh februarja v Ljubljani odvil showcase festival MENT Ljubljana, na katerem se bo predstavilo pol stotnije bendov, kantavtorjev, producentov in didžejev iz vseh vetrov – od Rusije do Islandije, od Makedonije do Estonije.

Press info

MENT 2017

Mlada glasbena ustvarjalnost, ki zaenkrat še brbota na obronkih globalne pozornosti, bo na polno zavrela v treh zimskih dneh in nočeh na desetih prizoriščih ljubljanskega koncertnega dogajanja. Štirim metelkovskim klubom, dvema dvoranama Kina Šiška, teatrski atmosferi Stare Mestne Elektrarne se na novo pridružujeta še Hostel Celica, Pritličje in galerija Dobra Vaga.

Za to, da bo to kreativno vretje dobilo več zaslužene pozornosti, se bo na MENT Ljubljana zgrnilo več sto mednarodnih in domačih glasbenih profesionalcev, koncertnih in festivalskih promotorjev, založnikov, distributerjev, agentov, medijev in drugih akterjev, ki bodo svoja dragocena znanja, izkušnje in informacije delili na konferenčnem delu dogodka. Prva najavljena govorca konference sta Jonathan Poneman, šef založbe Sub Pop iz Seattla ter Sigtryggur Baldursson, direktor Iceland Music Export pisarne, ki je že kot bobnar The Sugarcubes (prvi bend Björk) soustvarjal zgodbo islandskega glasbenega čudeža.

Ali kot je zapisal John Robb za britanski LouderThanWar: “Dogodki, kot je MENT, sledijo lastnemu nagonu, hkrati pa predstavljajo drzno lokalno sceno, ki služi kot predloga za alternativni svet in kot vpogled v novo prihodnost. Ne sledi ustaljenemu poslovnemu modelu v glasbi, temveč zaupa instinktu in še vedno fascinantni lokalni sceni, kar priča o tem, da bi prav MENT lahko v prihodnosti izstrelil zasedbe, ki bi lahko postale večje od že slišanih in poznanih godb.

Najavljeni prvi nastopajoči: 
Birthh (IT) / Coals (PL) / Erki Pärnoja (EE) / Exec (DK) / Haiku Garden (SI) / Heymoonshaker (GB) / Matter (SI) / Olfamoštvo (SI) / Raketkanon (BE) / Sara Renar (HR) / Seine (HR, RS) / Sotei (PL) / Straight Mickey and the Boyz (RS) / The Ills (SK) / The Jack Wood (RU) / The Sweet Release of Death (NL).

Vstopnice:
 
Festivalska vstopnica (vse tri dni, vsa koncertna prizorišča):
→ Super early bird (do 17. novembra) = 20 EUR
→ Early bird (do 19. decembra) = 30 EUR
→ Predprodaja (do 31. januarja) = 35 EUR
→ med festivalom (1. - 3. februarja) = 39 EUR
 
PRO vstopnice (festival in konferenca):
→ Super early bird (do 17. novembra) = 40 EUR
→ Early bird (do 19. decembra) = 55 EUR
→ Predprodaja (do 31. januarja) = 65 EUR
→ med festivalom (1. - 3. februarja) = 79 EUR
 
Več o festivalu