30.11.2018

Miha Šajina - Shekuza v koncertni Ropotarnici

Cikel koncertnih dogodkov Ropotarnica se je v Galeriji ŠKUC začel že leta 2014 in danes suvereno stoji v družbi koncertnih ciklov in serij v prestolnici in širše, ki odpirajo nove prostore za kreativna glasbena in zvočna snovanja.

SIGIC

Ropotarnica

Na koncertu iz ciklusa Ropotarnice 2018, ki se bo zgodil v ponedeljek, 3. decembra, v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani se bo tokrat predstavil Miha Šajina - Shekuza.

Miha je producent, oblikovalec zvoka in didžej iz Ljubljane, ki je svojo glasbeno pot začel kot klaviaturist v zasedbah Intimn Frizurn in Moveknowledgement, kmalu pa je ustanovil tudi lasten elektronski trio z imenom Ewok. Od leta 2002 Šajina deluje tudi v kolektivu Zvviks, kjer ustvarja zvočne efekte in glasbo za serijo stop-motion animiranih filmov Koyaa ter prenaša svoje znanje na mlajšo generacijo v okviru delavnic animiranih filmov zavoda Dagiba, kjer zainteresiranim osnovnošolcem in srednješolcem pomaga pri oblikovanju zvoka in glasbe za njihove animirane stvaritve. Aktiven je tudi v slovenskem elektronskem podtalju, saj namreč organizira klubska večera Versus v Gala Hali in Knauf v Klubu K4. V zadnjem času svojo energijo usmerja v raziskovanje modularne sinteze in njenih odvodov.