09.06.2017

Mihael Hrustelj Trio prvič na drugi celini

Med 12. in 19. junijem se bo mednarodni Mihael Hrustelj Trio mudil na Taivanu, kjer bo izvedel koncerte, delavnice in konference.

SIGIC

Mihael Hrustelj Trio

Mihael Hrustelj je študent glasbe na konservatoriju v Rotterdamu, kjer letos zaključuje svoje izobraževanje. Poleg študija in svoje glasbene šole, ki ima sedež v Rotterdamu, tudi redno koncertira s svojim Mihael Hrustelj Triom po Evropi.

Glasbena agencija AND Music Service Lab iz Tajvana je mednarodnem triu v časovnem okviru od 12.6. do 19.6. organizirala izvedbo koncertov, delavnic in konferenc. Turneja, ki jo bodo zaključili z nastopom na Summer Jazz Festivalu v Taoyuanu, je za trio priložnost, da zastopa našo glasbo ter razvija kontakte po svetu, obenem pa tajvanski publiki predstavi Slovenijo.

Mihael Hrustelj Trio poleg kitarista Mihaela sestavljata tudi Dejan Hudoklin na bas kitari in tolkalec Javi Herrero. Njihova glasba je plod vpliva balkanske tradicionalne glasbe, ki je pomešana z moderno glasbo, kot je pop, rock, jazz, reggae, zahodne klasične glasbe kot tudi vplivov iz vzhoda in indijske klasične glasbe. Tekom njihovega nastopa trio tu in tam predstavi tudi vokalne vložke, kjer besedila v slovenskem ali angleškem jeziku govorijo o občutkih do narave, od koder prihaja največji del inspiracije.

 

Mihael Hrustelj Trio