23.03.2018

Mihael Hrustelj znova na Tajvan. Tokrat solo.

Mihael Hrustelj je lani zaključil študij glasbe na konservatoriju v Rotterdamu, tam je ostal in ima tudi registrirano svojo glasbeno šolo.

Tanja Benedik

Mihael Hrustelj znova na Tajvan. Tokrat solo.

Mihael Hrustelj s svojim triom redno koncertira po Evropi, lani se je z njim prvič odpravil na Tajvan, kjer so imeli koncerte, delavnice in sodelovali na konferencah. Tokrat se bo od 24. marca do 3. aprila na solistični turneji publiki predstavil na devetih koncertih, znova v organizaciji agencije AND Music Service Lab iz Tajvana.

Glasbenik je o svoji ljubezni do Tajvana povedal takole – na poseben način:

»Tajvanska publika je bila lani navdušena nad mojimi kompozicijami, kot tudi organizatorka koncertov s katero sva postala dobra prijatelja. Zato mi je letos organizirala še eno turnejo tokrat solo. Timing je perfekten. Na tajvanskem trgu bom na turneji promoviral prvi solo single, ki se ga v Evropi zaenkrat se ne da dobiti. To je prvi korak k mojemu albumu, katerega izid načrtujem kasneje letos. Tokrat imam za Tajvansko publiko pripravljen repertoar svežih skladb, ki jih izvajam s svojo kitaro, cilj je, da predstavim ljudem kompleten zvok. Zato igram na kitaro tudi ritem, poleg tega uporabljam še par efektov in moj elektronski boben, ki sem ga sestavil kot MacGyver kar sam. V svojih skladbah pa tu in tam tudi zapojem.«