26.10.2016

Milko Lazar & Bojan Gorišek, CUK Kino Šiška, 26. oktober 2016

Pianist/skladatelj Milko Lazar in pianist Bojan Gorišek se bosta po šestih letih samostojnega ustvarjanja in raziskovanja ponovno predstavila v skupnem koncertnem nastopu.

Press info

Milko Lazar & Bojan Gorišek

CUK Kino Šiška, Ljubljana

Milko Lazar & Bojan Gorišek

Sreda, 26. oktober 2016 ob 20. uri

Vstopnice: 15 EUR v predprodaji, 19 EUR na dan koncerta

V prvem delu večera bosta kot solista predstavila zadnje delo Philipa Glassa za klavir solo, do sedaj v Sloveniji še neizvajane zbirke Etudes for Piano – Vol. 2 (Bojan Gorišek), in najnovejših skladb Milka Lazarja za solo klavir (Milko Lazar). V drugem delu koncerta pa bosta nastopila skupaj v klavirskem duu, kjer bosta po dolgih letih ponovno zaigrala skladbi Milka Lazarja Four Pianos v priredbi za dva klavirja in Pret-a-porter Variations (za to priložnost ponovno remastered izdajo istoimenskega albuma, ki bo izšel pri založbi Klopotec).

Čeprav bodo mnogi pomislili, da ponovni skupni nastop Lazarja in Goriška predstavlja njun povratek, je njihovo razmišljanje zmotno. Njuno sodelovanje je najlažje opisati z neprekinjenim glasbenim partnerstvom in medsebojnim spoštovanjem, iz katerega je izhajala ustvarjalna potreba po njunih samostojnih poteh po obdobju intenzivnega sodelovanja med leti 1999 in 2011. V tem obdobju sta glasbena komrada posnela šest albumov, nastopala po turnejah v Sloveniji in tujini (Budimpešta, Berlin, Stockhol, v Merkin Concert Hall in v Palači OZN (New York), Kennedy Centre (Washington)). Kot krono njunega sodelovanja pa lahko označimo obsežni Koncert za dva klavirja in orkester, ki ga je Milko Lazar leta 2010 napisal prav za njun klavirski duo, izvedena l. 2010 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma z Orkestrom Slovenske filharmonije.

Več o koncertu