19.03.2024

Mladi Rapetek 2024

Gala hala in Društvo Kapa že 9 leto zapored organizirata projekt Mladi Rapetek, mladinski natečaj in delavnice hip hop kulture. Rok za prijavo: 22. april 2024.

Press info

Mladi Rapetek 2024

Natečaj Mladi Rapetek izhaja iz koncertnega cikla Rapetek – edinega rednega mesečnega hip hop dogodka v Sloveniji, s katerim Društvo Kapa v ljubljanskem klubu Gala hala že enaindvajseto leto zagotavlja kakovosten koncertni in DJ program. Cilj natečaja je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti, s sodelovanjem pa bodo mladi pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjali bodo z vrstniki ter skozi prakso spoznavali hip hop kulturo.

Obenem v letu 2024 Mladi Rapetek razširja svojo vizijo in domet hip hop kulture z  Zlatim Rapetkom, programom za starejše odrasle.

Rap, beatbox, DJ-anje, beatmaking, ples in grafitiranje so pred 50 leti oblikovali mladostniško subkulturo, ki je z razcvetom prerasla starostni okvir in pustila močan pečat na sodobni kulturi in družbi. Na sklopu delavnic bodo udeleženci osvojili nove spretnosti izražanja, dobili možnost javnega nastopanja, priložnost obogatitve družabnega življenja in se spoznali z brezčasno umetniško formo. Želja programa je prispevati k preseganju predsodkov o hip hop kulturi povezanih s starostjo in to umetniško sfero približati širši populaciji.

Na javni predstavitvi ob zaključku delavnic si bodo oder v duhu medgeneracijskega sodelovanja delili udeleženci Mladega in Zlatega rapetka.

Več informacij o projektu TUKAJ.