06.03.2018

Mladinski natečaj s področja hip hop kulture

Natečaj Mladi Rapetek izhaja iz koncertnega cikla Rapetek – edinega rednega mesečnega hip hop dogodka v Sloveniji, s katerim Društvo Kapa v ljubljanskem klubu Gala hala že petnajsto leto zagotavlja koncertni in DJ program.

Press info

Mladi Rapetek: Mladinski natečaj s področja hip hop kulture

Cilj natečaja je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti, s sodelovanjem pa bodo mladi pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjali bodo z vrstniki ter skozi prakso spoznavali hip hop kulturo.

Organizator natečaja je Društvo Kapa. Natečaj podpirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.

Pravilnik

Na natečaj se lahko prijavijo dekleta in fantje od 5. razreda OŠ ter srednješolci.

1) Teme natečaja

Proste teme.

2) Kategorija in oblika prijavljenih del

a) Rap in beatbox
Videoposnetek rapanja ali beatboxanja, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.

b) DJ-anje in beat making
Internetne povezave na tri raperske skladbe na YouTubu, ki so natečajniku najbolj všeč, ali posnetek glasbene podlage, ki jo je natečajnik izdelal sam.

c) Ples
Videoposnetek hip hop koreografije natečajnika/-ov, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.

d) Grafitiranje
Fotografija 3 skic, ki jih je natečajnik narisal.

e) Kombinacija dveh ali več kategorij
Videoposnetek natečajnikove rap skladbe ali dela rap skladbe, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti, lahko v povezavi z drugimi elementi hip hop kulture, naštetimi zgoraj.

3) Število sodelujočih
Na natečaj se lahko natečajniki prijavijo samostojno ali v skupini.

4) Prijava
Izpolnjeno prijavnico skupaj z video posnetki, povezavami, skicami in slikami prek Wetransferja, Dropboxa, povezav na YouTube ali s pomočjo drugih platform za datoteke večjega formata pošljite na naslov mladi.rapetek@gmail.com do 15. aprila 2018.

5) Žirija
Žirijo sestavljajo: Katarina Deskovič (programska vodja kluba Gala hala), Zlatan Čordić – Zlatko (glasbenik), Jan Križaj – Unknown (glasbenik), Luka Jeločnik – DJ Kpow, Žiga Žmavc – Zhiga (beatbox), Sandi Abram (grafiti) in Nace “Nata” Novak (ples). Sestala se bo 18. aprila 2018 in izbrala nagrajence. Ti bodo o tem obveščeni po e-pošti do 30. aprila 2018.

6) Nagrada
Najboljše avtorje/skupine bomo povabili na brezplačno delavnico, ki bo z mentorji iz vsake kategorije potekala v maju 2018. Dva tedna po delavnici bodo nagrajenci v popoldanskih urah nastopili na Letnem odru Gala hale. Prvonagrajenci bodo prejeli tudi majčke in značke Mladi Rapetek.

Vsi nagrajenci (oz. njihovi skrbniki) s prijavo dovoljujejo organizatorjem natečaja objavo svojih del v promocijske namene.

7) Spoznavni dan
Spoznavni dan bo potekal v soboto, 5. maja 2018 ob 17.00 na Letnem vrtu Gala hale, kjer se bodo med seboj spoznali nagrajenci, njihovi starši, učitelji, mentorji delavnic ter sodelujoči pri projektu. Na voljo bomo za morebitna vprašanja in pojasnila.

Delavnica

Delavnica bo za osnovnošolce potekala v soboto, 12. maja od 16.00 do 20.00 na Letnem vrtu Gala hale na Metelkovi v Ljubljani, ter za srednješolce v soboto, 19. maja od 16.00 do 20.00 na istem mestu. Vodili jo bodo mentorji z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z mladimi. Udeleženci in udeleženke bodo spoznali, kako med rapanjem pravilno dihamo, kako izboljšamo prezenco na odru, kako se znebimo treme, izboljšamo rime, izdelamo dobro glasbeno podlago, narišemo dober grafit, sodelujemo z občinstvom ipd. sodelovali bodo tudi z lučnimi in tonskimi tehniki. Na delavnici bo poskrbljeno za prigrizek.

9) Zaključni nastop

1. Generalka za nagrajene

Sobota, 26. maja 2018, ob 16.00, na Letnem odru Gala hale na Metelkovi v Ljubljani.

2. Nastop

Sobota, 26. maja 2018, ob 18.00, na Letnem odru Gala hale na Metelkovi v Ljubljani. Po nastopu nagrajencev bosta sledila še DJ program, oder pa bo odprt tudi za druge nastopa željne.

Za informacije se obrnite na:
Društvo Kapa
mladi.rapetek@gmail.com

Mladi Rapetek
Mladi Rapetek FB

PRIJAVNICA MLADI RAPETEK 2018