11.03.2019

Mladinski natečaj s področja hip hop kulture

Natečaj Mladi Rapetek izhaja iz koncertnega cikla Rapetek – edinega rednega mesečnega hip hop dogodka v Sloveniji, s katerim Društvo Kapa v ljubljanskem klubu Gala hala že šestnajsto leto zagotavlja kakovosten koncertni in DJ program.

Press info

Mladi Rapetek
Foto: Maša Gojić

Cilj natečaja je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti, s sodelovanjem pa bodo mladi pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjali bodo z vrstniki ter skozi prakso spoznavali hip hop kulturo.

PRAVILNIK

Na natečaj se lahko prijavijo dekleta in fantje od 5. razreda OŠ dalje ter srednješolci.
 
1) TEME NATEČAJA
Proste teme.
 
2) KATEGORIJE IN OBLIKA PRIJAVLJENIH DEL
 
a) Rap 
Videoposnetek rapanja, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.
 
b) Beatbox
Videoposnetek beatboxanja, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.
 
c) DJ-anje 
Internetne povezave na tri raperske skladbe na YouTubu, ki so natečajniku najbolj všeč ali povezave  na tri DJ-je vzornike 
 
d) Beat making
Posnetek glasbene podlage, ki jo je natečajnik izdelal sam
 
e) Ples
Videoposnetek hip hop koreografije natečajnika/-ov, posnetega z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti.
 
f) Grafitiranje
Fotografija 3 skic, ki jih je natečajnik narisal.
 
3) ŠTEVILO SODELUJOČIH
Na natečaj se lahko natečajniki prijavijo samostojno ali v skupini.
 
4) PRIJAVA
Izpolnjeno prijavnico skupaj z video posnetki, povezavami, skicami in slikami prek Wetransferja, Dropboxa, povezav na YouTube ali s pomočjo drugih platform za datoteke večjega formata pošljite na naslov mladi.rapetek@gmail.com do 7. aprila 2019.
 
5) ŽIRIJA
Žirijo sestavljajo: Katarina Deskovič (vodja kluba Gala hala), Jan Križaj – Unknown (glasbenik), Luka Jeločnik – DJ Kpow (DJ), Žiga Žmavc – Zhiga (beatboxer), Sandi Abram (grafiti), Vladimir Kosović – Doša (glasbenik) in Nace “Nata” Novak (plesalec). Sestala se bo 14. aprila 2019 in izbrala nagrajence. Ti bodo o tem obveščeni po e-pošti do 26. aprila 2019.
 
6) NAGRADA:
Najboljše avtorje/skupine bomo povabili na brezplačno delavnico, ki bo z mentorji iz vsake kategorije potekala v maju 2019. Dva tedna po delavnici bodo nagrajenci v popoldanskih urah nastopili na Letnem odru Gala hale. Prvonagrajenci bodo prejeli tudi majčke in značke MLADI RAPETEK.
 
Vsi nagrajenci (oz. njihovi skrbniki) s prijavo dovoljujejo organizatorjem natečaja objavo svojih del v promocijske namene.
 
7) SPOZNAVNI DAN
Spoznavni dan bo potekal v ponedeljek, 6. maja 2019 ob 17.00 na Letnem vrtu Gala hale (notranjost kluba v primeru slabega vremena), kjer se bodo med seboj spoznali nagrajenci, njihovi starši, učitelji, mentorji delavnic ter sodelujoči pri projektu. Na voljo bomo za morebitna vprašanja in pojasnila.
 
8) DELAVNICA
Delavnici bosta potekali v soboto, 11. maja ter v soboto, 18. maja 2019 od 16.00 do 20.00 na Letnem vrtu Gala hale na Metelkovi v Ljubljani. Vodili jo bodo mentorji z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z mladimi. Udeleženci in udeleženke bodo spoznali, kako med rapanjem pravilno dihamo, kako izboljšamo prezenco na odru, kako se znebimo treme, izboljšamo rime, izdelamo dobro glasbeno podlago, narišemo dober grafit, sodelujemo z občinstvom ipd., sodelovali bodo tudi z lučnimi in tonskimi tehniki. Na delavnici bo poskrbljeno za prigrizek.
 
9) ZAKLJUČNI NASTOP 
 
1. Generalka 
Sobota, 25. maja 2019, ob 16.00, na Letnem odru Gala hale na Metelkovi v Ljubljani.

 
2. Nastop 
Sobota, 25. maja 2019, ob 18.00, na Letnem odru Gala hale na Metelkovi v Ljubljani. Po nastopu nagrajencev bosta sledila še DJ program, oder pa bo odprt tudi za druge nastopa željne.
 
Za informacije se obrnite na:
Društvo Kapa
mladi.rapetek@gmail.com
www.galahala.com/mladi-rapetek
MLADI RAPETEK FB

MENTORJI DELAVNICE:

Rap:
Jan Križaj – Unknown
 
Beatbox:
Žiga Žmavc – Zhiga
 
DJ-anje:
Luka Jeločnik - DJ K'Pow
 
Beatmaking:
Vladimir Kosović - Doša

Ples:
Nace “Nata” Novak (UrbanKLAN)
 
Grafitiranje:
Sandi Abram


PRIJAVNICA!