13.08.2018

MotörCity - Blues, rock in motorji ta teden v Tolminu

Vsi ljubitelji blues in rock glasbe bodo lahko na tolminskem Sotočju uživali vse od četrtka, 16. do nedelje, 19. avgusta. MotörCity pa je tudi festival za ljubitelje motorjev, saj je ena od njegovih ključnih posebnosti nagradno žrebanje, v katerem bo organizator enemu od obiskovalcev podaril motocikel.

Press info

MotörCity - Blues, rock in motorji ta teden v Tolminu

Tako kot v prvi ediciji MotörCity bo tudi letos blues in rock glasba odmevala iz dveh festivalskih odrov – iz glavnega, B. B. King odra ter iz odra na plaži oz. Delta odra.

V četrtek, 16. avgusta, prvi festivalski dan, bo na Delta odru za uvod v festivalsko dogajanje skrbel DJ z izborom kvalitetne blues glasbe, ki vas bo popeljala v vikend, nabit z enegijo bluesa in rocka. V petek, 17. avgusta, pa je prvi dan, ko bosta obratovala oba odra – na Delta odru bo tekom dneva pristno vzdušje ustvarjal pester nabor glasbe bo izbiri DJ-a, na B.B. King odru pa se dogajanje začne v poznih popoldanskih urah s skupino Sven Hammond. Za njimi bodo nastopili Stari pês, The New Roses in The Brew, prvi festivalski večer pa bo sklenil ameriški kitarist Popa Chubby s silovitim in iskrenim, čustvenim bluesom in unikatnim odrskim nastopom.

Tudi v soboto, 18. avgusta, bosta obratovala oba odra. Na B.B. King odru bodo glasbeno dogajanje otvorili El Kachon, za njimi bodo nastopili The Bad Flowers in The Kris Barras Band. Vajeti glavnega festivalskega odra bodo okoli desete zvečer prevzeli Stray Train. S svojim intenzivnim nastopom bodo pokazali, zakaj so v zadnjih dveh letih nanizali toliko (mednarodnih) uspehov (obsežni turneji po tujini, nastopi z Nickelback in Scorpions, dva kritiško izjemno dobro sprejeta albuma, pogodba s slovito mednarodno booking agencijo …). Za njimi pa na oder prihaja še mladi Britanec Laurence Jones, kitarski virtuoz, ki pelje blues v prihodnost. Malo po polnoči pa se bo dogajanje preselilo na Delta oder ob plaži, na katerem bodo letos v intimni, akustični različici nastopili Hamo & Tribute 2 Love.

Sobotno  glasbeno dogajanje se bo zvečer za nekaj trenutkov prekinilo in prepustilo glavno vlogo nagradnemu žrebanju. Na letošnji ediciji festivala MotörCity bo med kupci festivalskih vstopnic in dnevnih vstopnic za soboto, 18. avgusta, potekalo žrebanje z glavno nagrado motociklom Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary, iz omejene serije, nadgrajenim z originalnimi Harley-Davidson dodatki.

Tudi letos bo poskrbljeno za dnevne aktivnosti. Za vse motoriste bodo dnevno organizirane panoramske vožnje po slikoviti bližnji okolici Tolmina v organizaciji MK Soča. Prav tako bodo na voljo številne stojnice s hrano in pijačo in tematske trgovinice. Soča in Tolminka pa bosta nudili potrebno ohladitev in plažo za sprostitev.

Poudariti pa je potrebno tudi, da je MotörCity ekološko osveščen festival: na prizorišču je na voljo brezplačna pitna voda, vsa embalaža, ki se koristi na festivalu (kozarci, krožniki ipd.) je biorazgradljiva, za vse, ki boste na festivalu kampirali bodo na voljo brezplačni biorazgradljivi klini za šotore, poskrbljeno je za ločevanje odpadkov, v ponudbi hrane je tudi mnogo veganskih opcij.

Letošnja novost festivala je prost vstop za vse voznike mopedov, motociklov in starodobnikov.