10.01.2023

Nagrade MAC 2023

Za regionalne glasbene nagrade MAC /Music Awards Ceremony, ki jih bodo v Beogradu podelili 25. in 26. januarja 2023, se potegujejo tudi slovenski izvajalci.

SIGIC

Nagrade MAC 2023

Glasovanje za regijske nagrade poteka od 5. januarja 2023 na uradni spletni strani nagrad MAC /Music Awards Ceremony, kjer je na voljo tudi celoten seznam nominirancev. Nagrade bodo podelili v beograjski Štark areni 25. in 26. januarja 2023.

Dan 1: pop / alternativni pop / rock / hip hop/ glasbe sveta / ljudska glasba

Dan 2: trap / balkan trap / drill / urban pop & pop folk glasba

Nominiranci, ki predstavljajo Slovenijo so: Senidah, zalagasper, Masayah, David Amaro, Joker Out, Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Manca Špik, Vili Resnik, Gušti, LPS, MRFY, Luma, Nina Donelli, July Jones, Mia Guček ter BQL.

V preteklih dveh edicijah se je na MAC nagradah zbralo več kot 450 predstavnikov iz celotne regije (Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, črne Gore, Makedonije in Slovenije), podelitev je bila predvajana na kar sedmih TV postajah v šestih državah, odanih je bilo več kot 5 milijonov glasov iz celega sveta. V zelo kratkem času so MAC nagrade prerasle med največje glasbene dogodke v regiji, kar dokazuje kar 7 mednarodnih nagrad: Best Musical Event, Best Ceremony, Best European Event, Excellence in Brand Strategy and Creation, Set Design Supplier, Audiovisual Supplier in Live Show.

Slovenski nominiiranci MAC 2023