20.05.2022

Največkrat zavrtena slovenska skladba v 2021 je Medena Mirana Rudana, najbolj predvajana domača izvajalka pa Nina Pušlar

Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev Fonogramov Slovenije oz. Zavod IPF je predstavil statistiko predvajanja glasbe na slovenskih radijih in televizijah v minulem letu.

Press info

IPF

V Kranju so prejšnji teden podelili glasbene nagrade Zlata piščal. Dogajanje se je začelo z okroglo mizo IPF z naslovom Epidemija in volitve so končane. Kaj pa slovenska glasba?, sledila pa je še podelitev nagrad za največkrat predvajano slovensko skladbo in izvajalca na radijskih programih ter predstavitev dogajanja in trendov na radijih v Sloveniji.

Največkrat zavrtena nasploh v 2021 je bila Cover Me In Sunshine v izvedbi Pink with Willow Sage Hart, na drugem mestu ji je sledila Head Shoulders Knees & Toes z Ofenbach & Quarterhead feat. Norma Jean Martine, tretje pa je pripadlo The Weeknd in Save Your Tears.

Kaj se je dogajalo na področju domače glasbe? Med 100 največkrat predvajanimi skladbami je bilo spet le sedem slovenskih izvajalcev.

Prva domača uvrstitev, torej najbolj predvajana slovenska skladba, je v letu 2021 pripadla Miranu Rudanu in skladbi Medena, v založbi Menart Records.

Ostali domači izvajalci med prvih 100 so še Nina Pušlar, Nejc Lombardo, Klara Jazbec, Jan Plestenjak, BQL in Kataya (Tangels).

Najbolj predvajana slovenska izvajalka nasploh v 2021 je ponovno Nina Pušlar.