07.06.2017

Nakup, varstvo in prodaja avtorskih pravic

O problematiki kupovanja, varovanja in prodaje avtorskih pravic bo jutri, 8. junija kot gostja letošnjega 15. založniškega kongresa spregovorila Petra C. Hardt. V petek, 9. junija pa bo na isto temo vodila praktično delavnico.

SIGIC

Nakup, varstvo in prodaja avtorskih pravic

V letošnjem letu je pri Javni agenciji za knjigo Republike Slovenije izšla knjiga Nakup, varstvo in prodaja avtorskih pravic avortorice Petre Christine Hardt. Knjigo je v slovenščino prevedla Amalija Maček. Avtorica priročnika, ki dolga leta vodi oddelek za pravice pri ugledni nemški založbi Suhrkamp, problematiko kupovanja, varovanja in prodaje avtorskih pravic predstavlja s primeri iz prakse in z nazornimi navodili. "Knjiga se v največji meri navezuje na knjižno-založniško problematiko, a je vseeno v svojem zajemu tudi širša, osnovna logika pa je podobna. Rekla bi, sploh glede na to da referenčne in tudi laikom razumljive literature s tega področja v slovenščini kronično primanjkuje, da bo uporabno branje tudi za ustvarjalce s področja glasbe, filma, gledališča itd., " je povedala urednica izdaje Renata Zamida.

Petra C. Hardt bo v četrtek, 8. junija 2017 gostja letošnjega 15. založniškega kongresa, ki ga prireja Društvo založnikov Slovenije. V petek, 9. junija, med 11. 13. uro pa bo avtorica vodila praktično delavnico na temo kupovanja, prodaje in varstva avtorskih pravic, ki bo potekala na Pravni fakulteti v Ljubljani (Poljanski nasip 2) v predavalnici Seminar 5. Za študente, člane DSKP in udeležence Založniškega kongresa je udeležba na delavnici brezplačna, za druge znaša kotizacija - 15 EUR. Obvezne so predhodne prijave na helena.kovacevic@dzs.si.