01.08.2017

Snemanje One Week Records albuma

Ob turneji One Week Records Joey Cape nudi edinstveno priložnost lokalnim izvajalcem, saj bo eni izmed skupin/posamezniku ponudil možnost izvajanja ene skladbe na prihajajočem koncertu v Gala Hali.

Press info

One Week Records

Med vsemi glasbeniki, ki se bodo na ta način predstavili poslušalcem, bo Joey Cape izbral zasedbo/posameznika, ki bo vabljen k snemanju One Week Records albuma v San Franciscu, poskrbel pa bo tudi za letalski prevoz in prenočišče.

Za sodelovanje je potrebno naložiti skladbo oziroma video posnetek na spletni naslov: bit.ly/oneweekrecordscontest, kjer najdete tudi vse podrobnosti glede natečaja. Zadnji rok za prijavo je 11. avgust 2017.

»Koncept One Week Records se je razvil na podlagi ideje, da bi bilo dobro posneti in izdati demo posnetke skladb, ki sem jih slišal skozi leta. Zmeraj sem oboževal surov zvok takšnih posnetkov in njihova inkarnacija, ki so jo glasbeniki v njih ujeli. Pogosto nosijo zvok, ki se kasneje v obdelavi in nadgradnji izgubi. Ker imam doma studio, sem ugotovil, da je nekaj dni ali tednov dovolj za snemanje skladb, a ne zadosti, da bi jih preveč analiziral ali obdeloval. S tem lahko pokažem razvoj svoje glasbe od samega začetka ter svojo ljubezen do ustvarjanja, za kar so poslušalci izkazali zanimanje. One Week Records turneja je preprosto zanimiv način, s katerim zberem ustvarjalce One Week Records na glasbenih počitnicah. Te turneje naravnost obožujem, še posebej pa mi je pri srcu igranje z ljudmi, s katerimi predstavljamo njihove in moje skladbe. Koncerti so zmeraj zelo zabavni, veselim se, da bom lahko nastope izvedel z Brianom Wahlstromom, Zachom Quinnom in Donaldom Spenceom. Vsi našteti so soustvarili neverjetno One Week Records, hkrati pa so moji dobri prijatelji. Rad imam njihovo glasbo in komaj čakam, da jo skupaj predstavimo na turneji!«  Joey Cape.

One Week Records je projekt, na katerem glasbeniki posnamejo 10 skladb v 7 dneh. Posnete in producirane so v domačem studiu Joey-a Cape-a, glasbeniki pa so vabljeni, da ves čas preživijo pri njem. Ker je urnik zalo natrpan, preprosto ni časa, da bi glasbo preveč pološčili. Ideja za projekt se je porodila iz Capeove ljubezni do demo skladb, saj je pogosto razočaran ob izdelkih večjih produkcij. Glavni cilj je poslušalcem ponuditi iskreni zvok pravega in kvalitetnega umetniškega izraza.