25.10.2021

Pobuda Neodvisnega obalnega radia

Neodvisni obalni radio zbira sredstva za ureditev skupnostnega studia.

Press info

Neodvisni obalni radio

Zgodba Neodvisnega obalnega radia se je začela pisati z Ustvarjalno platformo Inde (UPInde), v tamkajšnji medijski skupini, ki je zaradi potreb kmalu prerasla kar v Medijsko platformo Inde. V okviru UPInde so namreč zaznali, da je v obalnem lokalnem okolju precej družbeno aktivnih ljudi in organizacij, ki želijo prispevati k boljšemu danes. Uporabniki so samoniklo in do določene mere sistematično pričeli ustvarjati svojo medijsko platformo, vendar se stvari niso odvile, kot so si želeli – 2017 se je zgodba z UpInde zaključila. A delo se je nadaljevalo, sad pa je Neodvisni obalni radio, ki oddaja od 1. aprila 2018 in v okviru katerega danes deluje več kot 20 prostovoljcev.

Neodvisni obalni radio je nastal zelo skromno, prostovoljno in brez finančnih sredstev, a z mnogimi ideali. Od uradne ustanovitve so minila tri leta. V tem času so počasi, ampak vztrajno gradili na znanju, opremi in podporni mreži. Neodvisni obalni radio ni medij v klasičnem pomenu besede. Cilj je ustvariti skupnostni medij, ki bo v lokalnem okolju deloval kot ojačevalec civilne družbe, nevladnih in aktivističnih organizacij ter posameznikov, ki si prizadevajo za boljši danes.

Prostovoljci Neodvisnega obalnega radia so v sodelovanju z Mestno občino Koper, Avtomatik Deloviščem in društvom Pina pridobili začasne prostore za radijsko dejavnost.

POBUDA za vzpostavitev radijskega snemalnega studia Neodvisnega obalnega radia (NOR), ki bo dostopen civilni družbi za neposredno ustvarjanje medijskih vsebin.

Zbrana sredstva bodo namenili za nakup materialov in plačilo dela, potrebnega za ureditev skupnostnega radijskega studia. Sredstva zbirajo do 19. novembra 2021.

Hkrati pa med svoje vrste vabijo nove sodelavce, ki bi soustvarjali skupnostni radio. Iščejo avtorje oddaj in glasbene urednike ter vse, ki bi si želeli usposobiti na področju avdio tehnike in govornega nastopanja.

PRIJAVA do 2. novembra 2021.

Neodvisni obalni radio - poziv