04.09.2017

No Border Jam 2017

Punk-rock festival No Border Jam festival, ki bo potekal v petek 8. in soboto 9. septembra od 16. ure naprej v mariborski Dvorani Gustaf, velja za enega izmed slovenskih alternativnih festivalov z najdaljšo tradicijo, saj je do sedaj prikazal že več kot 20 edicij.

Press info

No Border Jam

Zgodba No Border Jam festivala se je začela leta 1992, ko je glasbena založba Front rock, skupaj z avstrijskimi partnerji izdala kompilacijsko zgoščenko, ki so jo nato s skupnimi koncerti izvajalcev promovirali. Tako je to postala prva plošča založbe Front Rock, ki danes deluje pod okriljem Subkulturnega azila Maribor in se še vedno ukvarja z izdajo alternativne glasbe na različnih nosilcih zvoka in promocijo njenih avtorjev. Številne izdane plošče so ravno kompilacijske zgoščenke No Border Jam.

Med nastopajočimi so se tekom let znašla mnoga pomembna ustvarjalcev iz vsega sveta. Nastopili so Melvins in Marky Ramone, Oi! Polloi!, Anarchocrust, Citizen Fish itd. Pogosti gostje so bili seveda pank bendi iz bivše skupne države, denimo KUD Idijoti, Hoću?Neću! ali Goblini. No Border Jam pa je gostil tudi najvidnejše predstavnike slovenske alternative, od CZD in Pridigarjev, preko Strelnikoff in Demolition group, do Dicky B. Hardy in 2227, služil pa je tudi kot odskočna deska za nekaj takrat še neznanih bendov, med katerimi so danes nemara najbolj vidni Elvis Jackson in Scuffy dogs.

Letošnji nastopajoči bodo:

- Track The Liars Down (CH),
- Kraost (CZ),
- Bakterije (HR),
- Pigs Parlament (SLO),
- Menendes brothers (SLO),
- Živi zid (SLO),
- White Stain (SLO),
- Vezela (SLO),
- Underpodngrabn (SLO),
- Tomato Punx (SLO),
- Britof (SLO),
- Smrt (SLO).

Več informacij najdete na Fb strani festivala