11.12.2019

Nova frekvenca: Bojan Volk in Just Friends Quartet

Tudi na zadnjem večeru (ponedeljek, 16. december 2019 ob 19.30) tretje sezone cikla večerov Nova frekvenca, ki se odvijajo v Knjižnici Otona Župančiča - Ljubljana, bo beseda tekla o jazzu.

Press info

Nova frekvenca z Bojanom Volkom

Nova frekvenca je glasbeni pogovor v živo, ki gosti vodje skupin, ki so izdale najvidnejše jazzovske izdaje preteklega leta.

Delovanje Just Friends Quarteta, ki ga bo predstavil Bojan Volk, je tesno povezan z Jazz Hramom, kjer je zasedba sprva koncertirala kot hišni jam session band. Lansko leto so člani izdali album Sitting In the Shade, kjer s pomočjo avtorskih kompozicij Marka Petrušiča na novo interpretirajo zven kvartetov legendarnega saksofonista Sonnyja Rollinsa, pri tem pa ohranjajo osnovne značilnosti tradicionalnega jazza: ritmični drive, harmonske strukture in zlivanje zvena instrumentov v kompaktno zvočno zmes.

Bojan Volk se bo v pogovoru z muzikologinjo, kritičarko in glasbeno publicistko Nino Novak ozrl na standardni jazz in free jazz, vzgojo občinstva, dvigovanje koncertne ponudbe in organizacijo dogodkov v okolju, ki jazz ne preferira kot prednostni žanr.

Pogovoru sledi koncert Just Friends kvarteta.

Vstop je prost.

 

Nova frekvenca z  Bojanom Volkom