14.02.2020

Nova frekvenca: Gal Furlan

V ponedeljek, 17. februarja 2020 ob 19.30, se bo v Knjižnici Otona Župančiča v okviru pogovornega cikla Nova frekvenca, Nina Novak pogovarjala z bobnarjem in tolkalcem Galom Furlanom.

Press info

Gal Furlan

Nova frekvenca: glasbeni pogovor v živo se izvaja že četrto sezono in s široko zastavljenimi pogovori posega na glasbeno področje ter razkriva ozadje družbe, sveta, življenja, kulture, umetnosti …

Bobnar in tolkalec Gal Furlan je drugo desetletje glasbenega udejstvovanja obeležil z izdajo večmedijskega projekta Tišina je spregovorila. Gre za solističen album in knjigo, v katero je zvrstil tako poezijo in misli kot nekoliko daljša razmišljanja o svetu. Glasbenik, ki sicer sodeluje s številnimi zasedbami, je tesno povezan tudi z Zlatkom Kaučičem, najprej kot njegov učenec, kasneje kot sodelavec.

O znanju, ki mu ga je predal eden najvidnejših slovenskih izvajalcev svobodnih jazzovskih oblik, Klubu Štala in spremljanju pesniških, plesnih ter gledaliških predstav bo spregovoril s kritičarko in glasbeno publicistko, po stroki univerzitetno diplomirano muzikologinjo Nino Novak.

Pogovoru sledi solistični koncert Gala Furlana.

Vstop je prost!