09.01.2020

Nova frekvenca: Nikola Matošić

V ponedeljek, 20. januarja 2020 ob 19.30, se bo v Knjižnici Otona Župančiča v okviru pogovornega cikla Nova frekvenca, Nina Novak pogovarjala z basistom Nikolo Matošičem.

Press info

Nikola Matošić
Foto: Jože Požrl

Nova frekvenca: glasbeni pogovor v živo se izvaja že četrto sezono in s široko zastavljenimi pogovori posega na glasbeno področje ter razkriva ozadje družbe, sveta, življenja, kulture, umetnosti …

Član zasedbe Swingatan, ki se je lansko leto predstavila z albumom Swingin' Heaven, je tudi basist Nikola Matošić. Gre za enega najpomembnejših podpornikov ljubljanskih jam sessionov, ki skrbijo za razvoj mladih glasbenikov in obenem vsestranskega instrumentalista, zaslužnega, da je del dokumentarnega filma o legendarnem Dougu Hammondu posnet prav v Ljubljani. Posebnost najbolj nasmejanega jazzovskega glasbenika pa je, da se ne preizkuša kot avtor.

Z univerzitetno diplomirano muzikologinjo, kritičarko in glasbeno publicistko Nino Novak se bosta dotaknila tako manjvrednostnega položaja neavtorske glasbe kot pomena mentorstva mladim glasbenikom, a tudi njegovi vpetosti v mednarodno jazzovsko sceno.

Pogovoru sledi koncert zasedbe Swingatan.

Swingatan