13.09.2018

Nova frekvenca o položaju jazzovskih glasbenikov z Adamom Klemmom in Vidom Jamnikom

Tokratna izdaja cikla glasbenih pogovorov Nova frekvenca, ki v središče postavlja izmenjavo mnenj o glasbi, ustvarjanju, življenju in družbi, prinaša okroglo mizo na temo pozicije jazzovskih glasbenikov pri nas in na tujem.

Press info

Nova frekvenca o položaju jazzovskih glasbenikov z Adamom Klemmom in Vidom Jamnikom

V ponedeljek, 17. septembra ob 19. uri bo muzikologinja, kritičarka in ustanoviteljica portala Jazzetna, Nina Novak, v mediateki Knjižnice Otona Župančiča Ljubljana gostila saksofonista Adama Klemma, člana Big Banda RTV Slovenija, in svežega diplomanta bostonske univerze Berklee, vibrafonista Vida Jamnika. Beseda bo tekla o pomembnosti mreženja tekom študija, tretiranju tujih glasbenikov pri nas in tem, ali orkester odpira vrata solističnim projektom ter ali se je kot tujec težko uveljaviti v slovenskih glasbenih krogih.

Adam Klemm, rojen 1976 leta v Novem Sadu, se je po izobrazbo podal v Budimpešto, Gradec in na Finsko, medtem ko ga je življenje nazadnje umestilo v Ljubljano, kjer je zadnje desetletje član Big Banda RTV Slovenija. Je član sveta novosadskega jazz festivala, doslej pa je predstavil dva avtorska projekta, Hot Coolen in Nostalgija.

Vid Jamnik se je rodil leta 1993 v Slovenj Gradcu in se na resno glasbeno pot podal že v zgodnji mladosti pod mentorstvom legendarnega Boška Petrovića. Poleg živega muziciranja in sodelovanj z velikimi imeni iz sveta glasbe, je znanje pridobil tudi na celovškem konservatoriju in univerzi Berklee v Ameriki.

Okroglo mizo bo pospremila najava nove številke Jazzopisa, pogovoru pa bo sledil koncert Patricije Škof tria.