11.04.2019

Nova frekvenca s Tadejem Kamplom

V ponedeljek, 15. aprila 2019 ob 19.30, se bo v Knjižnici Otona Župančiča v okviru pogovornega cikla Nova frekvenca, Nina Novak pogovarjala z basistom Tadejem Kamplom.

Press info

Nova frekvenca s Tadejem Kamplom

Basist Tadej Kampl pozornost vzbuja predvsem kot član številnih zasedb, med katerimi verjetno najbolj izstopa Patetico. Manj znano pa je, da gre tudi za izrednega avtorja, ki jazzovski izraz dopolnjuje s funkom, soulom in afrobeatom. V lanskem letu je izdal svoj drugi album Habits, na katerem so se mu pridružili izjemni glasbeniki in s katerim izpisuje nadaljevanje zgodbe s prvenca Life is good izpred nekaj let.

V pogovoru z Nino Novak, muzikologinjo, kritičarko in glasbeno publicistko, sicer ustanoviteljico portala Jazzetna, bo spregovoril o možnostih, pogojenih s samopromocijo, žanrskem prehajanju in učenju v Indiji.

Pogovoru sledi koncert Tadej Kampl Habits.

»Projekt zveni celovito, saj so prehodi med svobodno improvizacijo in tradicionalnimi jazzovskimi oblikami nadvse mehki. Glasbeniki nam uvodoma postrežejo s klasično pesmijo Seven romantic girls, da bi zatem prešli v trojček nekoliko bolj funky-fusion-soulovsko obarvanih skladb, od katerih The three tenors, kjer gostujeta Jure Pukl in Lenart Krečič, zveni najsvobodnejše, vendar ne tudi najbolj odprto. Večplastna melodika, v kateri je linija saksofonov bazični leitmotiv, na katerega leže osrednje glasbeno dogajanje, na trenutke zveni malce divje in surovo, toda vmes vendar uzremo tudi težnjo po urejenosti.« (Nina Novak, Odzven)