24.01.2019

Nova frekvenca z Alešem Rendlo

V ponedeljek, 21. januarja ob 19.30 uri, bo v Knjižnica Otona Župančiča potekala Nova frekvenca z bobnarjem, tolkalcem, komponistom in pedagogom Alešem Rendlo.

Press info

Aleš Rendla
Foto: Matjaž Vrečko

Prvi letošnji gost cikla pogovorov Nova frekvenca bo bobnar, tolkalec, komponist in pedagog Aleš Rendla, sicer hišni bobnar Big Banda RTV Slovenija, ki ima za seboj impresivno število sodelovanj, obenem pa je osebnost, ki je v osemdesetih letih minulega stoletja postavila novojazzovsko sceno. Ozrl se bo na nastanek albuma Sanjarije, s katerim je nastopil na lanskem Jazz festivalu Ljubljana, a tudi na prvenec A.R.Tales.

Nina Novak - muzikologinja, kritičarka in glasbena publicistka, sicer ustanoviteljica portala Jazzetna ga bo skušala spodbuditi k razmišljanju o tem, zakaj je danes nastajanje glasbe tako individualistično naravnano in zakaj se vse bolj usmerja k sodelovanju z mladimi glasbeniki.

Pogovoru sledi koncert Aleš Rendla kvinteta.

»Aleš Rendla se s svojim drugim projektom Sanjarije nekoliko odmika od preteklosti in raznolikih vplivov ter je v veliki meri izčistil zvok v intimnejšo mehkobo jazzovske fuzije, ki se še vedno dotika tudi drugih svetov, vendar ostaja trdneje zasidrana, s čimer svoj avtorski glas dokončno umešča v pester nabor slovenske jazzovske ustvarjalnosti.« (Nina Novak, Odzven)