31.03.2021

Novi “lockdown” – V ponudbo kulturno-umetnostne vzgoje »na daljavo« se vključuje tudi KC Janeza Trdine (Zavod Novo mesto)

Za učitelje je na spletu predstavitev otroške predstave Čuk se je oženil… v Ameriko.

SIGIC

Novi “lockdown” – V ponudbo kulturno-umetnostne vzgoje »na daljavo« se vključuje tudi KC Janeza Trdine (Zavod Novo mesto)
Foto: Liljana Jantol Weber

Predstava Čuk se je oženil… v Ameriko v trajanju 35 minut je nastala v produkciji Zavoda Novo mesto in je bila kot primer dobre prakse kulturno-umetnostne vzgoje predstavljena tudi na 5. strokovnem posvetu Po jutru se dan pozna 2019, ki ga je obiskalo preko 100 strokovnih delavcev iz vse Slovenije. V njej avtorica Ana Čop z jazzovskim kvartetom ponuja sprehod skozi glasbo v jazzovskih in jazzu podobnih žanrskih preoblekah v ritmih bossa nove, swinga, afriških ritmov in v modernem aranžmaju sodobnega jazza in improvizacije. Otroci v njej na lahkoten način spoznavajo različne glasbene žanre in se tudi vključujejo v dogajanje na odru. Gre za glasbeno pripoved, ki prinaša osnove jazzovskega opismenjevanja, obenem pa predšolske otroke in osnovnošolce prvih treh razredov spodbuja k spoznavanju in sprejemanju drugih kultur.

Na povezavi najdete predstavitveni teaser predstave, video z nagovorom avtorice, letak in mnenja strokovnjakov s področja glasbene didaktike. 
Spremljajte FB stran KC Janeza Trdine in spletno stran Zavoda Novo mesto za več informacij o tem, kdaj bo na voljo spletna verzija predstave v celoti.