17.03.2022

Objavljen je javni razpis za udeležbo na 41. festivalu Melodije morja in sonca

Do 20. aprila 2022 je odprt javni razpis za udeležbo na 41. festivalu MMS 2022.

Press Info

Na lanskem, jubilejnem 40. festivalu MMS je tako strokovno žirijo kot tudi občinstvo s pesmijo Ples v dežju prepričala Tatjana Mihelj
Foto: arhiv RTVSLO ( Janez Kočar )

Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani organizatorja Avditorija Portorož-Portorose. Prijave morajo glasbeni ustvarjalci poslati izključno na spletnem obrazcu: https://avditorij.si/si/mms/prijava. Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni najpozneje do 17. maja 2022.

Kdo bo letos prejemnik Velike nagrade MMS 2022 in nagrad strokovne žirije, bomo izvedeli 9. julija, ko bo na odru Amfiteatra predstavljenih novih 12 skladb.

»Želimo si, da bi slovenski glasbeniki prepoznali naš trud in festival MMS sprejeli kot eno redkih priložnosti, kjer je mogoč nastop pred publiko v živo z bendom; ga sprejeli kot izziv in ga podprli z željo po nastopu in številčno prijavo dobrih pop skladb. Če ne bomo sami negovali odnosa do slovenske glasbe, jezika in kulture, ne bo napredka«, so poudarili člani Organizacijskega odbora festivala MMS.

Avditorij Portorož-Portorose, ki letos obeležuje 50. leto delovanja, je najširši (slovenski) javnosti najbolj prepoznaven prav po festivalu Melodije morja in sonca, nacionalnem festivalu zabavne glasbe, ki z začetki sega v leto 1978. Lastnik blagovne znamke festival Melodije morja in sonca je Občina Piran, Avditorij Portorož-Portorose je njen upravljavec oz. organizator, soorganizator festivala je vsa leta z izjemo sodelovanja z Net TV (2004-2007) RTV Slovenija. Slednja kot javni servis - z neposrednim prenosom na televizijskem programu ter predvajanjem preko radijskih programov ter v multimedijskem centru - pomembno podpira domačo zabavno-glasbeno ustvarjalnost.

Ker gre za največji zabavni glasbeni festival pri nas, ki je vedno sredi poletja, se v tednu festivala v Portorožu družijo glasbeniki in glasbeni ustvarjalci, na dan prireditve pa se jim pridružijo še obiskovalci v Amfiteatru, novinarji, predstavniki gospodarstva in političnega miljeja, ki si festival ogledajo v živo. V neposrednem televizijskem prenosu se slednjim pridružujejo še tisoči, ki tako kot občinstvo v Amfiteatru, sodelujejo pri glasovanju za svojega favorita.