21.05.2024

Odprl se je drugi razpis LIVEMX za podporo evropskemu glasbenemu sektorju

LIVEMX je del Music Moves Europe in je namenjen spodbujanju bolj raznolikega in trajnostnega glasbenega sektorja v Evropi. Rok za prijavo je 24. junij.

Press info

Odprl se je drugi razpis LIVEMX za podporo evropskemu glasbenemu sektorju

Cilj ukrepa LIVEMX, ki ga podpira Music Moves Europe, je spodbujati bolj raznolik in trajnosten glasbeni sektor v Evropi. Osrednji del programa je sodobna shema financiranja, ki je zasnovana za reševanje specifičnih potreb v evropskem glasbenem ekosistemu. V obdobju 2023-2024 bodo razpisani trije razpisi za spodbudo glasbenim strokovnjakom, da prevzamejo vodilno vlogo pri odzivanju na neposredne izzive sektorja na področjih izvoz glasbe, glasbena prizorišča in digitalno kroženje in sodelovanje.

Na prvem razpisnem roku je bila na področju “glasbena prizorišča” uspešna slovenska organizacija Zveza Mink Tolmin s projektom Fokus, ki je prejela sredstva v vrednosti 40.000 EUR.

Podpora LIVEMX bo dodeljena projektom za izvoz glasbe, glasbena prizorišča in digitalno kroženje in sodelovanje.

Partnerski konzorcij* LIVEMX bo organiziral brezplačne seminarje in informativno gradivo, ki bodo prijaviteljem v pomoč pri oblikovanju projektov, povezovanju, razvijanju spretnosti in znanj ter spodbujanju vzajemnega učenja, izmenjav in nadaljnjih sodelovanj.

Več informacij in prijava: TUKAJ.