04.12.2020

Odprt je razpis za Hemi Music Awards!

Do 23. decembra se lahko slovenski glasbeniki in zasedbe, ki jih zanima preboj v tujino, prijavijo na razpis mreže HEMI - Hub for the Exchange of Music Innovation.

SIGIC

HEMI Awards

Glasbeniki in zasedbe, ki bodo izbrani na razpisu, bodo imeli možnost sodelovanja s številnimi mednarodnimi glasbenimi profesionalci pri razvoju njihove mednarodne glasbene kariere. Priložnost bo tudi za mreženje na mednararodnem glasbenem trgu ter podporo pri koncertnih gostovanjih na teritorijih držav partneric mreže HEMI: Estonija, Poljska, Češka, Madžarska, Slovenija, Romunija, Srbija, Severna Makedonija in Grčija

Izbor zmagovalcev v konkurenci prijavljenih iz vseh omenjenih držav, bo opravljen s strani 27 članske mednarodne žirije, ki jo sestavljajo predstavniki in predstavnice vseh držav članic HEMI. Vključuje predstavnike glasbenih festivalov, glasbenoizvoznih pisarn, vodij koncertih prizorišč in glasbenih medijev. 

Prijavijo se lahko vsi glasbeniki in zasedbe, katerih člani so starejši od 18 let in živijo v eni izmed držav HEMI članic. Razpis, na katerega se je potrebno prijaviti z izpolnjenim obrazcem v angleškem jeziku, je potrebno izpolniti do vključno 23. decembra. Razpis je namenjen vsem glasbenim žanrom, prijava je brezplačna. 

HEMI - Hub for the Exchange of Music Innovation je mednarodna mreža desetih držav centralne in jugovzhodne Evrope, ki ga podpira Kreativna Evropa. Vizija HEMI je ustvariti pogoje za izvajanje inovativnih poslovnih modelov na področju glasbe, produkcijo novih glasbenih dogodkov in storitev ter podporo glasbenikom iz omenjene regije pri načrtovanju karierne poti s poudarkom na trajnem mednarodnem udejstvovanju. Partnerji HEMI so: Technopolis City of Athens (Grčija), Almost Famous Music Business School (Madžarska), Romanian Artists Worldwide Association (Romunija), Foundation Exit (Srbija), Krakow Music Scene Foundation in Krakow Festival Office (oba Poljska), Arts Theatre Institute - SoundCzech (Češka), Music Estonia (Estonija), Password Production (S. Makedonija) in SIGIC (Slovenija). 

Več o razpisu, sistemu večstopenjske selekcije ter nagradah, si lahko preberete TUKAJ

Neposredna povezava do prijavnega obrazca TUKAJ