03.12.2021

Odprte prijave na HEMI Music Awards 2022

Slovenske zasedbe se lahko tudi letos prijavijo na HEMI Music Awards, ki jo podeljuje HEMI Music Hub, evropska mreža, katere del je tudi SIGIC. Prijave odprte do 23. januarja 2022

SIGIC

HMA 2022

HEMI Music Hub je mednarodna organizacija, ki združuje 10 partnerjev in 9 držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. Tudi v letošnjem letu je eden izmed HEMI projektov nagrada, ki glasbenim zasedbam iz regije ponuja možnosti usposabljanj in koncertnega udejstvovanja. 

Izbor natečaja bo opravila 27 članska mednarodna komisija, sestavljena iz glasbenih profesionalcev iz širokega spektra glasbenega ekosistema. Izbor bo potekal v treh fazah: 

1. Predizbor nominirancev
27 zasedb ali solo izvajalcev bo izbranih na osnovi prijave, in sicer na način, da bodo iz vsake sodelujoče države izbrani po trije nominiranci. Vseh 27 bo deležnih spletnih treningov, ki pokrivajo vse ključne stebre glasbenega posla, z namenom pridobitve spretnosti in znanj, ki so potrebne za razvoj mednarodne glasbene kariere. 

2. Selekcija devetih najboljšh
V naslednjem krogu bo komisija izbrala devet finalistov, in sicer iz vsake države po enega. Devet finalistov bo skupaj sestavilo nabor, iz katerega bo možna izbira izvajalcev za različne showcase in druge festivale, ki sestavljajo partnersko mrežo HEMI. Vseh devet bo deležnih tudi dodatnih treningov, posebej pripravljenih glede na potrebe posameznih zasedb. 

3. Končni zmagovalec HMA 2022
Končni zmagovalec natečaja bo izbran glede na število izborov s strani partnerskih showcase in drugih festivalov. Zmagovalec bo prejel dodatno promocijsko podporo s strani mreže HEMI ter avtomatsko uvrstitev na izbrani festivalski dogodek, glede na žanr, ki ga zmagovalec zastopa in v skladu z danimi možnostmi, povezanimi s tedaj aktualnimi covid okoliščinami. 

Več o natečaju ter povezavi do obrazca za prijave

Rok za prijave je 23. januar 2022!