19.10.2020

Odprte prijave za MENT Ljubljana 2021

MENT Ljubljana se seli v junijski termin. Novi datum sedme edicije festivala MENT Ljubljana je 9.–11. junij 2021. Prijave zbirajo do 15. novembra 2020.

Press info

Odprte prijave za MENT Ljubljana 2021

Prijave so do 15. novembra brezplačno možne prek spletne platforme Gigmit:

– PRIJAVA –  (Na MENT se lahko izvajalci prijavijo brez “free trial”.)

MENT Ljubljana za nastop na svoji sedmi ediciji (9. – 11. junij 2021) vabi evropske bende, solo izvajalce in live acte s koncertnimi izkušnjami ter javno dostopnimi avdio in video materiali.


MENT je tridnevni večkrat nagrajeni predstavitveni festival svežih izvajalcev iz cele Evrope in širše. Na zadnji ediciji je v treh dneh na različnih prizoriščih nastopilo 75 izvajalcev iz 27 držav. Mednarodna konferenca se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost. Peto edicijo je obiskalo več kot 5000 obiskovalcev in 583 glasbenih profesionalcev iz cele Evrope ter širše.

“Tako kot sama država je tudi MENT poseben – zares je festival s pravo srčnostjo in zvedavim umom.”
– Vic Galloway, Clash

“MENT Ljubljana je prinesel pravo prevetritev. Pozna se, da pravi ljudje počnejo stvari iz pravih razlogov in imajo pri tem potrebne veščine, znanje in dober okus. Kakovost glasbe je bila izjemno impresivna! Imam občutek, da lahko zelo kmalu iz Slovenije pričakujemo veliko dobrih stvari!”
– Helen Sildna, Tallinn Music Week

“Ena od izjemnih stvari na MENTu so nepričakovana presenečenja, ki jih nudi. To je res festival najnovejšega, ki se ne vrti okoli tekočega traku upajočih na pogodbo z založbo – vsako prizorišče je presenečenje in vsak oder razodetje.”
– John Robb, Louder Than War

Festival se osredotoča na regionalne in vzhodnoevropske scene, vendar gosti bende iz cele Evrope. Podobno je z glasbenimi profesionalci. V zadnjih letih je gostil predstavnike raznovrstnih festivalov (Les Trans Musicales, Glastonbury, Sziget, Le Guess Who?, EXIT, INmusic, ESNS, Pohoda, Tallinn Music Week, Iceland Airwaves, Rock 4 People, Waves Vienna, Reeperbahn, Haldern Pop, Europavox, Metronome, Atlas Weekend …), založb (Sire Records, Warner Music Group, One Little Indian, PIAS, Glitterbeat, Ghostly International, Beggars Group, Hyperboloid …), glasbenih agencij (Toutpartout, Belmont, ATC Live, Pitch & Smith, Charmenko, More Zvukov, Paper and Iron, Scorched Asia, Mentha & Partners …), koncertnih promotorjev (Parallel Lines, Go Ahead, Password Production, Yugofutursim, Los Angeles Agency, WORM …), menedžmentov (Ink Music, 3s Management, Chimes …), glasbenih medijev (KEXP, Under the Radar, The Quietus, Clash, BBC, Intro, Louder Than War, The 405, Drowned in Sound, IQ Magazine, beehype, Muzika.hr …), sync agencij (Thag’s Agent, Lusitanian, Eastaste, musicsupervising.com …), PR agencij (Factory 92, Global Publicity, popup-records …), mrež (IMPALA, Liveurope, INES, ETEP, RUNDA, Keychange …), distributerjev (The Orchard, Phonofile, Believe Digital …) in drugih z glasbo povezanih podjetij ter predstavništev, na primer Spotify, Google, Music Ally in mnoge music export pisarne. Na konferenci je močna prisotnost profesionalcev iz regije – predvsem s Hrvaške, Srbije in Makedonije, pa tudi iz Avstrije, Madžarske, Slovaške in Italije.