16.03.2021

Odprte so prijave za Poletno šolo saksofona

V okviru letošnjega 24. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici – SAXGO21 se bo med 27. junijem in 1. julijem odvila Poletna šola saksofona.

Press info

Odprte so prijave za Poletno šolo saksofona

Po 15 letih uspešnega vodenja in krmarjenja se pod 24. mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici – SAXGO 21 ne bo podpisal profesor Matjaž Drevenšek, nasledila sta ga Jan Gričar in Boštjan Simon.

Letošnje 24. Mednarodno srečanje saksofonistov v Sloveniji – SAXGO21 prinaša sedemdnevni festival, o katerem bodo organizatorji podrobneje obveščali v prihodnosti in Poletno šolo saksofona, ki ponuja delavnico klasičnega saksofona (mentorji: Matjaž Drevenšek, Miha Rogina, Jan Gričar) in delavnico jazz saksofona (mentorja: Daniele D'Agaro in Boštjan Simon) ter spletni mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije z ameriškim saksofonistom in skladateljem Stevom Lehmanom.

Delavnici, ki sta primerni za udeležence od 4. razreda nižje glasbene šole dalje, bosta potekali v prostorih Glasbene šole Nova Gorica od ponedeljka, 27. junija do četrtka, 1. julija 2021. Prenos spletnega mojstrskega tečaja kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom pa bo potekal v živo, v četrtek, 1. julija 2021, iz atrija Mestne občine Nova Gorica. Kotizacija za štiridnevni delavnici je 90 € oz. 81 €, za mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije pa 30 €. Udeleženci delavnice in mojstrskega tečaja bodo ob zaključku prejeli potrdilo o udeležbi.

Spletna prijava na Poletno šolo poteka preko e-obrazcev: