12.08.2021

Odprto/Open

S ciklom Odprto/Open je Gromka čez poletje zapustila klubske prostore in vzpostavila odprto koncertno prizorišče, s katerim oživlja južni del Metelkove.

Press Info

Odprto/Open
Foto: arhiv Kluba Gromka

Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene ustvarjalce, podpornike in goste, različne gromkaške promotorje (Defonija, R.A.F.A.L., Kvlt ov Seitan), sodelovanja (Ljubljana Street Festival, Friforma), seveda pa ne manjka tudi mesečni literarno/performativno/glasbeni Ignor.

Traja od junija do konca septembra. V juniju in juliju so na Trgu brez zgodovinskega spomina nastopili: Natt, Psihedelavci, Strategia Tensie, Gašper Letonja, Rush to Relax, White Stain, Eruption, Red Moon. Avgust bo glasbeno raznolik, nastopijo m o r v e r n, Nevemnevem, Zea / Chris Pitsiokos, Svojat / Fish in Oil, Parnepar / Snooze in Motion in Mist. Skupaj s Friformo in V: NM gostijo Srečanje Alpenglow 7 - avstrijska Štajerska sreča Slovenijo (Cene Resnik, Klemens Pliem, Urban Kušar, Robert Lepenik, Jaka Berger, Patrick Wurzwallner, Samo Kutin). Septembra se bo cikel povezal z vsakoletno metelkovsko obletnico, vsi nastopajoči pa bodo znani v kratkem.

Odprto/Open