27.05.2017

Omizje: Od besed do ušes

Na okrogli mizi, ki bo 27. maja ob 20. uri potekala v Klubu Gromka, se bodo govorci dotaknili problematik, povezanih z glasbenim elitizmom, avtorskimi pravicami, ciljno publiko in spremembi le –te in platformah primernih za promocijo, s katerimi so se, ter se še vedno soočajo artisti bolj alternativnih žanrov prisotnih na slovenski sceni.

Press info

Omizje: Od besed do ušes
Foto: Vid Topolovec

Slovenija ima kljub svoji majhnosti prisotnih veliko različnih glasbenih žanrov in scen, ki se aktivno razvijajo že vrsto let. Zaradi majhnega in specifičnega trga, ki ga naša država ponuja, pa bolj alternativni, novi, kontroverzni žanri ostanejo skriti. Kljub temu, se je v preteklih letih alternativna glasbena scena kot jo poznamo danes začela množično razvijati in odkrivati določene nove smernice, ki so se razmahnile med mladim občinstvom in prevzele tudi tiste, ki so se vztrajno obračali od trapa, repa in elektronske glasbe. Na tej okrogli mizi se bodo dotaknili problematik, povezanih z glasbenim elitizmom, avtorskimi pravicami, ciljno publiko in spremembi le –te in platformah primernih za promocijo, s katerimi so se, ter se še vedno soočajo artisti bolj alternativnih žanrov prisotnih na slovenski sceni.

Gostje okrogle mize, ki jo organizira Društvo SocioKlub, bodo Janez Križaj – glasbeni producent in oblikovalec zvoka, DJ Haris Pilton, DJ SunnySun, Damijan Kovačič – poznan kot Ledeni Denile in Jernej Kaluža z Radia študent.

Moderatorka okrogle mize pa bo Jera Topolovec, študentka 2. letnika Kulturologije.

Po okrogli mizi bo sledil še koncert, na katerem bodo nastopili: MC Wnde, Ledeni in $MeR† ß0H∀ inu ؆RØkkk. Za glasbo pa bodo poskrbeli: YoungSanci in SNIF kolektiv.