09.07.2018

Overjam International Reggae Festival

Letos sezono velikih poletnih festivalov na tolminskem Sotočju odpira Overjam International Reggae Festival, ki je dobil nov termin v mesecu juliju. Festival se letos začenja v torek, 10. julija in bo trajal vse do nedelje, 15. julija 2018.

Press info

Overjam International Reggae Festival

Na Overjam International Reggae Festival odrih, postavljenih na idilično poletno festivalsko lokacijo ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas se bo letos zvrstilo več kot 50 nastopajočih: prav na Overjamu bo prvič v Sloveniji nastopil Ziggy Marley, najstarejši sin legendarnega Boba Marleya, ikona in eden od vodilnih ustvarjalcev reggae glasbe, poleg njega pa prihajajo še Macka B, Protoje, Mellow Mood … in mnogi sound systemi in selektorji reggae glasbe in njene žanrske pestrosti.

V četrtek, 12. julija na Overjam prihaja Ziggy Marley

Overjam bo prve obiskovalce sprejel že v ponedeljek, 9. julija na ti. 'Early Arrival' dnevu z DJ programom. Prvi in drugi festivalski dan, v torek, 10. julija in v sredo, 11. julija, boste lahko iz glavnega odra in odra na plaži prisluhnili mnogim sound systemom in selektorjem. V reggae glasbe poln podaljšan vikend vas bodo popeljali Fleck, Dubtafari Sound, The Wild Citizen, Bomchilom, Alpha Steppa in mnogi drugi, oba dneva bo na festivalski plaži potekal tudi ne-glasbeni program v obliki Overjam Univerze in programa za otroke Overjam4Kidz.

V četrtek, 12. julija, pa na Overjamu nastopi prvo ime festivala – v Sloveniji bo prvič prav na Overjamu nastopil Ziggy Marley. Ziggy, ikona in eden od vodilnih ustvarjalcev reggae glasbe, je v svoji karieri osvojil 8 grammyjev ter kopico drugih nagrad. Po osmih albumih in treh nagradah grammy, ki jih je Ziggy prejel s sestavom The Melody Makers, se je leta 2003 podal na samostojno pot z albumom 'Dragonfly'. V svoji dosedanji solistični karieri je prejel kar štiri grammy-je za albume 'Love is My Religion' (2006), 'In concert' (2013), 'Fly Rasta' (2014) in 'Ziggy Marley' (2016), leta 2009 pa je osvojil grammy-ja za otroški album 'Family Time'. K nam prihaja na krilih novo izdanega albuma 'Rebellion Rises', na koncertu pa ne bodo manjkali niti njegovi starejši hiti, kot so 'Tomorrow People', 'Tumblin' Down', 'True to Myself', 'Love is my Religion' in drugi. Glavni oder si bodo v četrtek z Ziggyjem delili New Kingston, Earth Beat Movement in drugi, na ta dan pa bosta po začel obratovati tudi Dub oder z dnevnim programom in Dancehall oder z večernim.

V petek, 13. julija, bodo dogajanje na glavnem odru odprli naši Siti hlapci, zvezda večera pa bo nedvomno britanski reggae velikan Macka B s svojim Roots Ragga Band-om. Dogajanje na glavnem odru bodo sklenili Mellow Mood, ki navdušujejo z zmesjo roots reggaeja, rocksteadyja in tribal clubbinga. Tudi ta dan bodo poleg glavnega obrtovali Dub, Dancehall in Beach odri.

V soboto, 14. julija, na Overjam prihaja Protoje, eden od vidnejših predstavnikov ti. reggae revivala, pred njim pa bodo nastopili še Brain Holidays, Shanti Powa ter Italee in Nadirah X z Israel Voice. Obratujejo tudi ostali odri.

Nedelja bo potekala brez glasbenega programa, saj je čas za počitek in miren odhod domov.

Pestro ob-festivalsko dogajanje na sedmi ediciji

Poleg glasbenega dela festivalskega dogajanja organizator pripravlja tudi raznoliko ob-festivalsko dogajanje z mnogimi delavnicami, animacijsko-ustvarjalnim programom Overjam4Kidz ter izobraževalnim programom Overjam Univerze.
Overjam4Kidz se bo odvijal med 10. in 14. julijem med 11.00 in 16.00, za otroke se pripravljajo DJ delavnice, plesne igre, igre iskanja zakladov in mnoge druge zabavne aktivnosti.
Program Overjam Univerze pa bo letos vodil Mr. David Katz, reggae novinar iz Velike Britanije. Pogovori bodo tekli o ženskah v sodobnem reggaeju, gostje pogovorov bodo tudi Macka B, Brother Culture, Mellow Mood in drugi. Seveda pa bodo na lokaciji postavljene mnoge trgovinice, na voljo bo pestra izbira hrane in pijače, postavljena bo Slovenska vas z lokalnimi dobrotami in izdelki, poskrbljeno bo za pitno vodo.