13.08.2017

Overjam International Reggae Festival

Tolminsko Sotočje se bo v ritmih reggae glasbe pozibavalo od torka, 15. avgusta, pa vse do sobote, 19. avgusta.

Press info

Overjam Reggae Festival 2016
Foto: arhiv organizatorja

Med nastopajočimi letošnjega Overjam International Reggae Festivala najbolj izstopajo Ky-Many Marley, Don Carlos, Freddie McGregor, Alborosie, Richie Spice in Dub Fx, poleg njih pa k nam prihaja še mnogo velikih izvajalcev reggae, dub, dancehall, jungle glasbe in drugih, z reggae glasbo povezanih, žanrov, ter številni manj znani nastopajoči, sound systemi in selektorji.

Glasbeni del Overjama se bo letos odvijal na treh odrih – glavni, Yellow oder, postavljen v srce festivala, bo gostil nosilna imena. Na Green odru bodo nastopili mnogi selektorji reggae, ska, dancehall in dub glasbe, na Red odru bodo nastopili mnogi sound systemi, iz njegovih zvočnikov pa bo donela tudi dub glasba (med drugim tu nastopajo Panda Dub in Iration Steppas), jungle / D'n'B (General Levy, Chopstick Dubplate …) in dancehall (Pow Pow Movement, Soul Stereo, Rakka, Jamie Rodigan in mnogi drugi).

Overjam International Reggae Festival pa ne navdušuje 'le' z naborom raznovrstnih in kvalitetnih reggae izvajalcev – njegovi posebnosti sta tudi prelepa lokacija ter pester ob-festivalski program. Eno od področij, ki se mu organizatorji posebej posvečajo, so aktivnosti, namenjene otrokom, ki se izvajajo pod imenom Overjam4Kidz – za najmlajše se pripravljajo glasbene in umetniške delavnice, lov na zaklad, vodne in namizne igre in še mnogo drugih zanimivih dnevnih aktivnosti. Pripravlja se tudi zanimiv program v okviru Overjam Univerze, ki se vsak dan začenja ob 14.00. V letošnjem letu se bomo dotaknili tematik, kot so ženske v reggae glasbi, razvoj reggae glasbe, reggae v Sloveniji, gostili pa bomo tudi Martino Caironi, dobitnico zlate medalje na paraolimpijskih igrah.

Letošnji Overjam se začne že 15. avgusta – na ti. Early Arrival dnevu bo nastopil Dub FX, mojster zvočnega loopanja, pridružil pa se mu bo tudi Mr.Woodnote na saksofonu. Uradno pa festival na tolminskem Sotočju poteka od srede, 16. avgusta, do sobote, 19. avgusta.

Na prvi festivalski dan (16.8.) bodo na glavnem (Yellow) odru med drugimi nastopili mednarodno prepoznaven italijanski glasbenik z Alborosie s Shengen Clanom, The Toasters in slovenski reggaejaši Raggalution. V četrtek, 17.8., na Overjam prihaja Don Carlos, soustanovitelj Black Uhuru s plodno solo kariero, s svojim Dub Division bandom, dancehall zasedba Ward 21, na Red oder pa prihaja General Levy, veteran britanske urbane glasbe. V petek, 18. avgusta, bodo na glavnem odru nastopil Ky-Many Marley, sin slavnega Boba Marleya, ter Trixstar, Skarra Mucci in drugi, v soboto pa se boste pred odri Overjama med drugimi lahko sprostili ob glasbi Richieja Spicea ter veterana reggae glasbe Freddieja McGregorja, ki bo na Overjamu nastopil s sinovoma Chinom in Stephenom 'Di Genius-em' McGregorjem ter svojim Big Ship Bandom. Na vseh treh odrih festivala Overjam boste vsak dan lahko uživali v reggae glasbi, saj na festival prihaja skupno več kot 80 nastopajočih iz vseh koncev sveta. Celoten razpored nastopajočih po dnevih je že na voljo na uradni spletni strani festivala Overjam.

Vstopnice za Overjam International Reggae Festival so na voljo preko spletne trgovine MH Shop in preko sistema Eventim, Overjam pa lahko obiščete za vse dni (cena vstopnice: 89 € + provizija) ali samo za en dan (cena vstopnice 25 € + provizija). Cena vstopnice za Early arrival & warm up show pa je 20 €. Vstopnice bodo na blagajni festivala dražje, zato vas pozivamo, da si svojo še pravočasno zagotovite v predprodaji.

Na Overjam International Reggae Festival je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja.