08.12.2020

Peti, zadnji večer koncertno - pogovornega cikla Dueti: Brina Vogelnik in Luka Ropret

V četrtek, 10. decembra 2020 ob 18. uri, bo na Facebook strani Trubarjeve hiše literature potekal prenos posnetka petega koncertno - pogovornega cikla Dueti.

Press info

Dueti: Brina Vogelnik & Luka Ropret in Nina Novak
Foto: Jan Prpič

Koncertno-pogovorni cikel Dueti v intimnem prepletu glasbe in pogovora podaja osnovne značilnosti obravnavanih žanrov ter glasbeno-besedilne analize izbranih skladb. Kljub temu v središče pozornosti postavlja medosebno interakcijo in odrsko komunikacijo gostujoče vokalistke ter spremljevalnega instrumentalista, ne pozablja pa niti na aktualizacijo in družbeno problematizacijo kulturnega položaja v sodobni družbi.

Brina Vogelnik je lutkarica, oblikovalka in glasbenica, ki se primarno udejstvuje na področju popularne glasbe, a to od nekdaj združuje z vplivi šansona, še posebno z elementi tradicionalne glasbe in glasb sveta. Med njene vidnejše dosežke štejejo sodelovanje z Janezom Dovčem, skupina Grad gori! in mednarodno priznana zasedba Brina, katere član je tudi kitarist Luka Ropret. Slednjega prav tako srečamo v žanrsko raznovrstnih projektih, vendar tradicionalna glasba nedvomno predstavlja izhodišče njegovega delovanja. Predmet zanimanja petega, zadnjega večera koncertno-pogovornega cikla Dueti pa bo kljub temu pop.

Pogovor bo vodila Nina Novak.

FACEBOOK TRUBARJEVE HIŠE LITERATURE

Dueti: Brina Vogelnik in Luka Ropret (vabilo)