26.05.2017

Petroluem Beat Moto-Rock festival

Petroleum Beat Moto-rock festival bo potekal v petek, 26. in soboto, 27, maja na speedway stadionu v Petišovcih pri Lendavi.

Press info

Petroleum Beat

Petkov glasbeni program na festivalu Petroleum Beat bo obarvan z The Exploited na čelu. Ta večer bodo nastopili tudi Pankrti, ki letos praznuje že 40 let delovanja. Iz Srbije prihajajo KBO!, eden izmed prvih hardcore punk skupin iz Ex YU področja. Petkov večer bo zapolnil tudi trojec iz Madžarske, punk rockerji Hellfreaks, alternativni metalcorovci Cadaveres ter Pokolgép, legende madžarskega heavy metala s kar 18-timi izdanimi albumi. Domače barve bodo zastopali Odpisani, in Sarcasm ter Ramones cover band Take it DEE DEE iz Hrvaške.

Sobotni večer bo gorel z Laibach. Slednji so koncentrirali v večih delih sveta, tudi v Severni Koreji. Njihova dela so večinoma izšla pri britanski založbi Mute Records, kjer meddrugim domujejo Depeche Mode, New Order, Swans, Liars in ostali. V Lendavo prihajajo tudi reški Let3, znani po provokativnih besedilih in šokantnih nastopih v živo. V soboto bo iz Madžarske zopet prispel paket, v katerem se bodo znašli rockerji Rudan Joe´s Coda pa alternativni ArkheAC/DC/GP cover band za klasično rajo ter electro rockerji Anima Sound System. Ne smemo pa pozabiti še na prleške grunterje Dežurne krivce, pa obalne"coveraše" Cowboys from Hell, hard & heavy skupino Black Hole Riders ter lokalne Eyecontact in Eklips.

Poleg brezplačnega kampiranja, se bodo organizatorji potrudili za odličen ambient in pokrite površine za kar 5.000 obiskovalcev.