29.03.2021

Piano Day

V ponedeljek, 29. marca 2021, obeležujemo svetovni dan klavirja.

SIGIC

1. Piano Day v Novi Gorici

Pobudnik in glavni motor globalnega Dneva klavirja, ki se od leta 2015 dalje odvija natanko na 88. dan v letu po izbranih lokacijah širom sveta, je berlinski klaviaturist Nils Frahm. Z najrazličnejšim programom se na ta dan odvijajo koncerti, inštalacije, predstavitve, delavnice in druge dejavnosti, ki slavijo ta častitljivi inštrument in ga skušajo približati tudi novim, mlajšim publikam. Poleg Nilsa Frahma, so projekt s svojimi nastopi ali drugimi prispevki podprli Olafur Arnalds, Chet Faker, Kieran Hebden (Four Tet), Emika in mnogi drugi.

Prazničnemu vzdušju črno-belih tipk se prvič pridružuje tudi Nova Gorica. Na spletnem koncertu v sklopu festivala Ubrane note in koncertnega cikla Pretočnice, ki je nastal v sodelovanju s Kulturnim domom Nova Gorica, bo nocoj nastopila čembalistka Eva Dolinšek, ki se bo predstavila s skladbami baročnih mojstrov, ki si jih pianisti radi izposojajo.

Rok Zalokar bo nocoj nastopil v Bujah (Hrvaška).

Jazz Ravne so na ogled pripravili dva posnetka. Prvega so predvajali v nedeljo, 28. marca 2021 ob 20. uri, drugega pa bodo teden dni kasneje ob isti uri.