10.02.2017

Podeljene so Škerjančeve nagrade za leto 2016

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana Škerjančevo nagrado podeljuje od leta 1995. Namenjena je najboljšim dijakom za njihove dosežke.

Press

Škerjančeve nagrade

Škerjančevo nagrado, ki nosi ime v spomin na skladatelja, dirigenta in pedagoga Lucijana Marijo Škerjanca, so za izjemne študijske uspehe prejeli Marjana Jocif (kljunasta flavta), Meta Pric (flavta), Ana Sešek (violina), Anea Mercedes Anžlovar (solopetje), Denis Fortunat (klarinet), Andrej Omejc (saksofon) in Nace Slak (klavir). 

V sklopu podelitev Škrjančeve nagrade za najboljše dijake in njihove študijske dosežke so bile podeljena tudi Škerjančeva priznanja in diplome. Te nagrade so namenjene slovenskim glasbenim pedagogom. Flavtistka Milena Lipovšek in klarinetist Jože Kotar sta prejela Škerjančevo priznanje za izjemne zasluge pri umetniškem uveljavljanju šole. Profesorici Hermini Hudnik ter profesorjema Francu Rizmalu in Dejanu Prešičku pa so bile podeljene Škerjančeve diplome za izredne dosežke na področju glasbene pedagogike. 

Ob podelitvi Škerjančevih nagrad se vselej izvaja tudi Škerjanevo glasbeno delo. Simfonični orkester KGBL je skupaj z dijaki solisti izvedel Škerjančevo Svečano uverturo, ob tem pa še Requiem za tri violončela Davida Popperja, Concertino za klarinet in orkester v Es-duru Carla Marie von Webra in Dvoržakovo Osmo simfonijo. Koncertu, ki se je odvil v dvorani Slovenske filharmonije, je dirigiral Slaven kulenović. 

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!