21.06.2018

Poletni glasbeni festival Logatec 2018

V Logatcu bo kot uvertura v poletje ponovno zazvenel Poletni glasbeni festival Logatec 2018.

Press info

Poletni glasbeni festival Logatec

Festival bo potekal od srede, 27. junija do nedelje, 1. julija. Na otvoritvenem koncertu bo nastopil domači Mešani pevski zbor Adoramus. V četrtek bo v cerkvi sv. Nikolaja nastopil komorni orkester NOVA iz Gorice. Predstavili se bodo s skandinavskimi melodijami. 

Petkov večer bo namenjen mladim virtuozom - najboljšim učencem iz Glasbene šole Logatec, ki se bodo predstavili v čudovitem ambientu cerkve sv. Nikolaja. Glasba brez meja je naslov koncerta, ki ga v soboto zvečer pripravlja Pihalni orkester Logatec. Obljubljajo programsko pester in zanimiv večer z mnogimi solisti.

Za zaključek festivala bo v nedeljo poskrbel Simfonični orkester Cantabile z Evo Černe s koncertom Od opere do muzikala.

Zadnja koncerta se bosta odvijala na trgu sv. Nikolaja, v primeru slabega vremena pa v športni dvorani Logatec. Z izjemo zaključnega imajo vsi koncerti prost vstop s prostovoljnimi prispevki. 

Festival poteka v organizaciji Simfoničnega orkestra Cantabile v sodelovanju z Občino Logatec, Glasbeno šolo Logatec, KUD Adoramus in Pihalnim orkestrom Logatec.

Na festivalu bo nastopilo preko 200 glasbenikov, pevski zbor, trije orkestri in mnogo odličnih solistov.