29.03.2021

Poletni orkester kamp 2021

Odprte so prijave na Poletni orkester kamp (POK), ki bo v Ljubljani v organizaciji Slovenskega mladinskega orkestra, potekal med 16. in 26. avgustom 2021.

Press Info

Slovenski nacionalni mladinski orkester
Foto: SNMO

Slovenski nacionalni mladinski orkester je projekt, v katerem najdejo prostor mladi, ki se imajo možnost družiti ustvarjati, se navdušujejo za glasbeno umetnost in umetnost nasploh, tkejo prijateljske vezi in napredujejo.

#POK je v obliki aktivnih glasbenih počitnic odprt za vse mlade izvajalce, stare od 12 do 22 let, ki si želijo sodelovati v orkestru, izkusiti ustroj velikega ansambla in se udeležiti še drugih aktivnosti, ki so namenjene krepitvi njihove samozavesti in uspešnega nastopanja ter zaupanja vase. Prijavijo se lahko mladi glasbeniki, obiskujejo glasbeno šolo (osnovno, srednjo, akademijo) oziroma so šolanje zaključili in si še želijo muziciranja.

PRIJAVE SPREJEMAJO DO ZAPOLNITVE MEST.

Predvidevajo, da bo situacija zaradi pandemije Covid – 19 podobno zahtevna kot lani, zato so se odločili, da bodo aktivnosti kampa načrtovali po lanskem modelu “#SMO V BALONČKU”, upoštevaje varnostne ukrepe in priporočila, kar se je izkazalo za uspešno in varno. Skupno bivanje mladih udeležencev pa je učinkovalo izjemno pozitivno ter povezovalno.
 


PROGRAM

V letu 2021 skupina Katalena praznuje dvajset let svojega delovanja in ob tej priložnosti bo gostja na koncertu Slovenskega mladinskega orkestra pod dirigentsko taktirko Žive Ploj Peršuh in aranžmajski preobleki Matije Krečiča. Ob Kataleninih pesmih se bomo lotili del skladateljev Antonina Dvoržaka, Clauda Debussyja, Primoža Ramovša in Alojza Srebotnjaka. Predvsem dela obeh slovenskih mojstrov klasične glasbe mora spoznati vsak mlad glasbenik, zato nam bodo v izziv tako Srebotnjakovi Slovenski ljudski plesi kot Ramovševa Sinfonietta.

V desetih dneh bodo udeleženci:

• Sodelovali v pestrem glasbenem programu za simfonični orkester pod mentorstvom priznanih profesionalnih glasbenikov in bivših udeležencev naše mednarodne dejavnosti.

• Se udeležili različnih umetniških in kreativnih delavnice za širjenje obzorij, boljšo koncentracijo, sproščen in suveren nastop, ekspresivno izražanje in obvladovanje telesa, za močno prezenco in zaupanje vase ter spodbujanje kreativnosti.

• Čas bo tudi za športne aktivnosti, oglede in kulturne aktivnosti v Ljubljani.

• Zaključni koncert bo 26. 8. 2021, v sklopu Ljubljana festivala, na čarobnem odprtem odru Križank.

PRIJAVA