30.07.2020

Poletni Piranski utrip – Sklop glasbenih večerov na trgu!

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran premierno organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«.

Press Info

Program Piranski poletni utrip

Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, so se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vsi trije koncerti bodo na sporedu ob četrtkih ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

Ponovno koncerti s publiko

Tudi v Mediadomu, zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, so izpolnili pričakovanja obiskovalcev, ki so bili prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, s številnimi glasbenimi nastopi, ki si jih lahko ogledate na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani. S projektom »Mediadom Streaming« so podprli lokalne ustvarjalce, bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas  zaznamovale s prepovedjo približevanja. Sedaj bodo s Piranskim poletnim utripom na koncerte v živo v Piran lahko privabili publiko.

Piranski poletni utrip je krajši sklop glasbenih večerov, ki bodo oživeli mesto v času, ko je zaradi izrednih razmer bila odpovedana večina tradicionalnih kulturnih prireditev. Manjši, tudi bolj intimni nastopi lokalnih glasbenih ustvarjalcev, bodo znotraj kulise piranskega prvomajskega trga gotovo čarobno doživetje.

Program Piranski poletni utrip:

Četrtek, 30. julij 2020 ob 21. uri, Prvomajski trg, Piran – Marina Martensson

Švedska pevka in avtorica besedil slovenskega rodu Marina Martensson bo za ta večer povabila svoja dva prijatelja: Maria Babojelića in Denisa Beganovića na improvizirano potovanje skozi štiri elemente. Akustična kulisa nastopa se bo spojila z elektronskimi elementi.

Četrtek, 6. avgust 2020 ob 21. uri, Prvomajski trg, Piran – Pantaloons

Pantaloons trio je nastal znotraj zasedbe Chili Brass Band, kjer so se Luka Belič (saksofon), David Nik Lipovac (bobni) in Aljaž Markežič (tuba) tudi prvič srečali. Zelo kmalu se je po eni od vaj zgodil jam, ki jim je jasno narekoval, da morajo nekaj skupaj ustvariti. Zima leta 2016 je prinesla prvo kompozicijo, ta pa je odprla vrata še drugim avtorskim delom, ki počasi polnijo njihov repertoar. »Naša glasba diši po svirkah balkanskih trubačev s pridihom mladostne londonske jazz scene, začinjena je z vplivi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa. V letu 2019 smo imeli kot izbranci Radia Študent v okviru Klubskega Maratona priložnost razdivjati slovensko glasbeno sceno, leto 2020 pa smo v pričakovanju novih dogodivščin in s podporo INES#talent 2020 otvorili z nastopom na festivalu MENT«

Četrtek, 13. avgust 2020 ob 21. uri, Prvomajski trg, Piran – Denis Beganovič Trio

Primorski pozavnist je v decembra 2019 izdal svoj prvi solistični album SENSES. Tokrat bo predstavil skladbe iz albuma v posebni obliki in sicer z svojim triom. Ta trio zbudi posebno vzdušje, namreč je velik poudarek na atmosferi skladb. Na klasični akustični kitari vpleteni z zvočnimi efekti, se predstavi vrhunski kitarist, sicer znan kot nepogrešljivi član izvrstne skupine NEOMI, Mario Babojelič, na kontrabasu svojo virtuoznost ter značilen zvok predstavi znani basist Peter Smrdel, znan kot vodja skupine WCKD NATION. Pridružil se jim bo še en priznan glasbenik, virtuoz na saksofonu ter klarinetu, tudi iz obale, Matej Kužel. S tem presenečenjem še ni konca - Denis ima v tem večeru za vas še eno, skrito v rokavu.